Skip to main content

Μία πόλη, δυο ομάδες, ένα ντέρμπι. Η μέρα που όλοι οι φίλοι του Άρη και του ΠΑΟΚ περίμεναν έφτασε, καθώς λίγες ώρες έμειναν μέχρι να δοθεί το σφύριγμα της σέντρας στο Κλεάνθης Βικελίδης μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ. Ένας αγώνας που όσα χρόνια και αν περάσουν δεν θα σταματήσει να τραβά το ενδιαφέρον όχι μόνο των φίλων των δυο ομάδων αλλά και όλης της φίλαθλης Ελλάδας.

 

Όλη την προηγούμενη εβδομάδα με κορύφωση την σημερινή ημέρα, η Θεσσαλονίκη προετοιμάζεται γι' αυτόν τον αγώνα σε όλα τα επίπεδα. Από τα μικρά παιδιά στο σχολείο μέχρι τους ηλικιωμένους στα καφενεία. Σε όποιο άθλημα και αν αγωνίζεται ο ΠΑΟΚ με τον Άρη κανένας και από τις δυο πλευρές δεν δέχεται την ήττα. Δεν θέλουνε οι μεν να χάνουμε από τους δε, ούτε καν σε αγώνες μπιλιάρδο και δε δεν θέλουν να χάνουν τους μεν ούτε σε αγώνες bowling. Το κάζο που θα κάνουν οι νικητές στους ηττημένους όλη την επόμενη εβδομάδα αλλά και στο μέλλον δεν θα έχει σταματημό. Ποιος άλλωστε μπορεί να ξεχάσει την τελευταία νίκη του δικεφάλου στην Τούμπα πριν από λίγους μήνες όταν με σβηστές μηχανές επικράτησε του “μισητού” αντιπάλου με 4-1. Σε όποια αγωνιστική κατάσταση και αν βρίσκεται ο Άρης, ο αγώνας θα είναι ντέρμπι, καθώς σε τέτοια παιχνίδια μπάλα δεν πάιζουν μόνο τα ονόματα. Μετράει η ψυχή, η θέληση, ο τσαμπουκάς και ο παράγοντας έδρα φυσικά.

 

Όσο αναφορά την προϊστορία του ντέρμπι, ισορροπημένα είναι τα αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια στο «Κλεάνθης Βικελίδης», όμως ο Αρης διατηρεί ένα σημαντικό προβάδισμα στις νίκες. Έχει 19 έναντι 12 του μεγάλου αντιπάλου του, ενώ οι ισοπαλίες είναι 21. Ισόπαλα έληξαν και τα δύο τελευταία ματς (1-1 πέρυσι, 0-0 πρόπερσι).

 

Ο Άρης θέλει όσο τίποτα την σημερινή νίκη, καθώς σε περίπτωση που απολέσει και άλλους βαθμούς τότε τα πράγματα θα αρχίσουν να γίνονται ακόμη πιο δύσκολα για εκείνον. Από την άλλη ο δικέφαλος θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτέλεσμα, καθώς εδώ και τρεις αγωνιστικές δεν έχει καταφέρει να πάρει την νίκη. Όσο αναφορά τους γηπεδούχους, ο Γιάννης Μιχαλήτσος γνωρίζει πόσο σημαντικό μπορεί να αποδειχθεί το αποτέλεσμα του σημερινού ντέρμπι για την ομάδα του και για αυτό τον λόγο προσανατολίζεται να παρατάξει την πιο επιθετικογενή ενδεκάδα που έχουν αντικρίσει οι οπαδοί της τη φετινή σεζόν. Έτσι λοιπόν ο Άρης αναμένεται να παραταχθεί με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Βελλίδης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Καζναφέρη, Γιαννίτση, Πουλίδη και Ζαραδούκα. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Κοέλιο και Τριανταφυλλάκος, ενώ την τριάδα στα χαφ θα αποτελέσουν οι Γιαννιώτας, Τάτος και Διαμαντάκος. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Αγκάνθο. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Διούδης, Κοτσαρίδης, Παπαζαχαρίας, Σουνάς, Καραγιάννης, Ηρακλής, Οικονομόπουλος και Ψυχογιός. Εκτός πλάνων βρίσκονται μόνο οι Μαργαρίτης, Παπαστεριανός.

 

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ με νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα θα προσπαθήσει να κάνει ότι και στο πρώτο ματς, με το γρήγορο γκολ να είναι το ζητούμενο. Την εστία λοιπόμ θα υπερασπιστεί ο Ιτάνζ, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Κωνσταντινίδη, Κασουράνη, Σίλντενφελντ και Λίνο. Ως αμυντικός χαφ θα αγωνιστεί ο Κάτσε, ο οποίος στα πλάγια θα έχει τους Λάζαρ και Φωτάκη. Ελεύθερο ρόλο θα έχει ο Λόρενς, ενώ το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Αθανασιάδης και Σαλπιγγίδης. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γλύκος, Ιντζίδης, Κατσικάς, Καμαρά, Ολίσε, Αποστολόπουλος και Ρομπέρ. Εκτός του Γκαρσία, νοκ-άουτ έχουν τεθεί οι τραυματίες Σταφυλίδης, Πέλκας, Γεωργιάδης, Χακόμπο.