Skip to main content

Με την περίοδο των μεταγραφών να φτάνει στο τέλος της, αρκετές ήταν οι σημαντικές κινήσεις που έγιναν από τις ομάδες, κυρίως την τελευταία μέρα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι εντυπωσιαστήκαμε σε σχέση με άλλες περιόδους, αλλά δεν μείναμε και ασυγκίνητοι σε αυτά που είδαμε. Εμείς καταγράψαμε τις πιο σημαντικές κινήσεις που έγιναν, λόγο χρημάτων αλλά και λόγου ονόματος.

 

Ντέιβιντ Μπέκαμ

Είναι ίσως η πιο ηχηρή μεταγραφή του χειμώνα, καθώς ο Άγγλος σούπερ σταρ από τον Νοέμβριο όπου και τελείωσε το συμβόλαιο του με τους LA Galaxy το όνομα του έπαιζε για αρκετούς συλλόγους με πολλούς να επιθυμούν την μεγάλη του επιστροφή στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Άγγλος τόνισε ότι είχε περισσότερες προτάσεις από ποτέ, ωστόσο επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στη Παρί. Μέσα σε όλα, ανακοίνωσε ότι ο μισθός του που δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητος καθώς αγγίζει τα 3 εκ ευρώ, θα δοθεί σε ίδρυμα για παιδιά στο Παρίσι, γεγονός που σημαίνει ότι μέχρι το τέλος της χρονιάς θα παίζει μπάλα σχεδόν δωρεάν.

 

Μάριο Μπαλοτέλι

Το μεγαλύτερο σήριαλ του φετινού Ιανουαρίου με τον δυο μεγάλες προσωπικότητες να συναντιούνται. Μάριο Μπαλοτέλι και Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχουν να μας δώσουν ουκ ολίγες στιγμές χαράς με το ταμπεραμέντο τους. Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, λίγες ημέρες πριν γίνει η μεταγραφή είχε τονίσει με δηλώσεις του, ότι ο Μπαλοτέλι είναι σάπιο μήλο, κάνοντας πολλούς να αναρωτηθούν τι ήθελε ένα σάπιο μήλο στην ομάδα του. Σήμερα βέβαια μας ήρθε η απάντηση με τον Σίλβιο να τονίζει ότι πήρε τον Μπαλοτέλι επειδή έκανε τους Γερμανούς να κλάψουν. Το κόστος της μεταγραφής ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια (λίγο ακριβά για σάπιο μήλο) και ο Ιταλός επιθετικός επέστρεψε στη χώρα του από τη Μάντσεστερ Σίτι, αυτή τη φορά για την ομάδα της καρδιάς του. Είναι περιτό να αναφέρουμε ότι στις τάξεις των οπαδών επικρατεί φρενίτιδα.

 

Ουίλιαν

Η Ανζί οφείλουμε να πούμε ότι έκανε την μεγάλη έκπληξη κάνοντας την τελευταία μέρα την πιο ακριβή μεταγραφή του Ιανουάριο, δείχνοντας μας ότι οι Ρώσοι χτυπούν πάντα στο τέλος. Η ομάδα του Νταγκεστάν έβγαλε από τα ταμεία της 35 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον 24χρονο Βραζιλιάνο από τη Σαχτάρ. Ο Ουίλιαμ αποτελεί μια πολύ καλή επένδυση με τα περιθώρια βελτίωσης και εξέλιξης του παίκτη να είναι τεράστια. Ο Αχμέτοφ πάντως ο πρόεδρος της Ανζί, συνεχίζει να μην τσιγκουνεύεται τα χρήματα αν βάλει στο μάτι κάποιον παίκτη.

 

Νάτσο Μονρεάλ

Το πρόβλημα της Άρσεναλ στα μετόπισθεν ήταν κάτι παραπάνω από γνωστό με την ομάδα του Λονδίνου να δέχεται γκολ για πλάκα. Έτσι λοιπόν δεν μπορούσε ο Αρσέν Βεγκέρ να μην απόκτηση ένα σέντερ μπακ, προκειμένου να διαφυλάξει την άμυνα του. Η Άρσεναλ λοιπόν, προχώρησε σε μία κίνηση ουσίας με την απόκτηση του Νάτσο Μονρεάλ, διεθνή με την Εθνική Ισπανίας, ο οποίος αποτελεί ένα από τα πιο σταθερά μπακ της Πριμέρα Ντιβισιόν. Η ομάδα του Βενγκέρ έδωσε 8.5 εκατομμύρια λίρες για τον 26χρονο αμυντικό, ωστόσο προσθέτει στο δυναμικό της μια εξαιρετική λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας.

 

Γουέσλεϊ Σνάιντερ, Ντιντιέ Ντρογκμπά

Οι Τούρκοι άφησαν άφωνη την ποδοσφαιρική Ευρώπη με το διπλό χτύπημα τους, καθώς κατάφεραν να πάρουν δυο πολύ μεγάλους παίκτες που θα αλλάξουν άρδην την εικόνα της ομάδας. Από την μια ο Ντρογκπά αποκτήθηκε μέχρι το 2014 με τους Τούρκους να δίνουν πολλά εκ ευρώ για την απόκτηση του και από την άλλη το σήριαλ με τον Σνάιντερ τελείωσε μετακόμισε από την Ιταλία στην Τουρκία έναντι του ποσού των 7,5 εκ ευρώ.