Skip to main content

Η χειμερινή περίοδος των μεταγραφών έφτασε στο τέλος της και τα εκατομμύρια των ευρώ μας έκαναν να ζαλιστούμε για ακόμη μια φορά. Οι κυριότερες μετακινήσεις παικτών ήταν αυτές που έγιναν χθες την τελευταία μέρα με αυτή του Ντέιβιντ Μπέκαμ στην Παρί Σεν Ζερμέν να κλέβει τις εντυπώσεις. Για μια ακόμη φορά πρωταθλήτρια σε ότι έχει να κάνει τα χρήματα που δαπανήθηκαν είναι η Αγγλία με την Πρέμιερ Λιγκ να “ρίχνει” το εξωφρενικό ποσό των 130 εκ λιρών στο τραπέζι.

Δείτε περισσότερα

Skydiving: Το αλεξίπτωτο δεν άνοιξε…

Το κατά πολλούς κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο, ενισχύθηκε και άλλο ώστε να μας προσφέρει ακόμη μεγαλύτερες συγκινήσεις. Μάλιστα το ποσό που δαπανήθηκε φέτος τον Ιανουάριο, είναι πάνω από το διπλάσιο του περσινού χειμώνα, καθώς τον Ιανουάριο τα λεφτά που βγήκαν από τα ταμεία της Πρέμιερ έφταναν τα 60 εκ λίρες. Το 62% των χρημάτων ήταν για παίκτες από το εξωτερικό, το 21% σε μετακινήσεις παικτών από άλλες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ και το 17% από την δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας. Από το 2003 και έπειτα, τα χρήματα για μεταγραφές τον Ιανουάριο έχουν ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο λίρες, ποσό που μας κάνει να πέφτουμε από την καρέκλα ακούγοντας το.

«Υπήρχαν σχετικά λίγοι σύλλογοι που συμμετείχαν ενεργά στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, με πάνω από το μισό των συνολικών χρημάτων να έρχονται από τρεις συλλόγου», τόνισε ο Νταν Τζόουνς από την εταρεία Deloitte, ο οποίος στάθηκε και στην παρουσία του Financial Fair Play, που κάνει τους συλλόγους πιο διστακτικούς.