Skip to main content

Μετανιωμένος εμφανίστηκε χθες το βράδυ στην εκπομπή της Όπρα ο πρώην ποδηλάτης, Λανς Άρμστρονγκ ο οποίος παραδέχτηκε την χρήση αναβολικών καθ όλη την διάρκεια της καριέρας του. Ο 41 χρονος πλέον Λανς, που χθες του αφαιρέθηκε και το αργυρό ολυμπιακό μετάλλιο που είχε κατακτήσει στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ, παραδέχθηκε και τους τρεις τρόπους με τους οποίους έπαιρνε τα αναβολικά, που ήταν οι μεταγγίσεις αίματος, το κοκτέιλ ΕΡΟ και η τεστοστερόνη. Ο Άρμστρονγκ είχε συγκλονίσει τον κόσμο πριν από λίγους μήνες όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με την υπόθεση ντόπινγκ του, αποδεικνύοντας ότι όλη του η καριέρα ήταν μια μεγάλη φούσκα. «Πήρα μόνος μου τις αποφάσεις μου. Το λάθος είναι δικό μου. Λυπάμαι, ζητώ συγγνώμη. Το ντόπινγκ ήταν μέρος του παιχνιδιού και δεν το θεωρούσα απάτη. Το κοκτέιλ μου ήταν η EPO, οι μεταγγίσεις αίματος και η τεστοστερόνη», παραδέχτηκε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός ποδηλάτης. Αίσθηση πάντως προκάλεσαν οι μονολεκτικές απαντήσεις του στο θέμα του ντόπινγκ που του έκανε η Όπρα.

Έχεις χρησιμοποιήσει απαγορευμένες ουσίες;

-Ναι…

-Συμπεριλαμβανομένης και της EPO;

-Ναι…

-Ντοπαρίστηκες και μέσω μετάγγισης αίματος;

-Ναι…

-Χρησιμοποίησες τεστοστερόνη, κορτιζόνη και αυξητική ορμόνη;

-Ναι…

-Είχες κάνει χρήση αναβολικών κατά τη διάρκεια όλων των θριάμβων σου στο «Γύρο της Γαλλίας»;

-Ναι…

Παράλληλα πολλοί κατηγορούν τον Λανς ότι βγήκε στην Όπρα για να παραδεχτεί την απάτη του με το ανάλογο οικονομικό αντίτιμο, κάτι που οι υπεύθυνοι της εκπομπής το αρνούνται.

Ο κ. Τάιγκαρτ, ο άνθρωπος που ξεκίνησε και προκάλεσε την πτώση του Αρμστρονγκ, εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο διάσημος ποδηλάτης «τελικά παραδέχτηκε πως η σταδιοδρομία του χτίστηκε πάνω σε ένα ισχυρό μείγμα απαγορευμένων ουσιών και κοροϊδίας».

Τέλος, το ίδρυμα κατά του καρκίνου Livestrong, που ίδρυσε το 1997 ο ίδιος ο Άρμστρονγκ, όταν νίκησε την αρρώστια του, εξέφρασε την απογοήτευσή του που ο ιδρυτής του «παραπλάνησε τον κόσμο και εμάς κατά τη διάρκεια και μετά την καριέρα του». Όλοι θυμούνται τα κίτρινα βραχιολάκια που είχαν κατακλύσει τον πλανήτη για την στήριξη του ιδρύματος του Λανς και τα λεφτά τα οποία βγήκαν από αυτή την κίνηση.΄Ελπίζουμε τουλάχιστον τα χρήματα να πήγαν εκεί που προορίζονταν και όχι στα φάρμακα του Αρμστρονγκ. Όπως και να έχει, χθες και επίσημα κατέρρευσε ο μύθος ενός από τους μεγαλύτερους αθλητές παγκοσμίως.