Skip to main content

Διπλωματικό επεισόδιο ξέσπασε μεταξύ του Σωκράτη Παπασταθόπουλο και του Γερμανού τερματοφύλακα της Νυρεμβέργης, Ράφαελ Σέφερ στο ματς του Σαββάτου το οποίο έλειξε 1-1. Οι δυο παίκτες λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια με τον Παπαστόθουλο να ορμάει προς τον Γερμανό.

Μάλιστα ο Σέφερ, δείχνωντας την άγνοια του, συνέχισε και εκτός γηπέδου με δηλώσεις του. «Ο Παπασταθόπουλος ήταν εκνευρισμένος από τον τρόπο που παίξαμε και είπε ότι δεν μας άξιζε η νίκη. Εγώ του είπα, όμως, ότι δεν μπορώ να ακούω κάτι τέτοιο από έναν Έλληνα. Έγιναν πρωταθλητές με μόλις τέσσερα σουτ στο EURO 2004». Όπως είναι φυσικό, ο Έλληνας αμυντικός δεν άφησε αναπάντητη αυτή τη δήλωση λέγοντας από την μεριά του. «Αυτό που είπε ο τερματοφύλακας της Νυρεμβέργης ήταν ρατσιστικό. Τώρα όλοι γνωρίζουν πλέον το επίπεδό του. Με ρατσιστές και οι παίκτες που βρίσκονται κάτω από το επίπεδο μου, εγώ δεν θα ασχοληθώ περαιτέρω».

Δείτε περισσότερα

Το δοκάρι, ο Σβαϊνστάιγκερ και το γκολ που δε μέτρησε!

Η ανταλαγή δηλώσεων συνεχίστηκε με τον Γερμανό να προκαλεί εκ νέου λέγοντας, «Δεν καταλαβαίνω τί εννοεί. Θα έπρεπε κάποιος να τον ενημερώσει τί πραγματικά σημαίνει ρατσισμός. Ειδικά στις μέρες μας και στην ηλικία του θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικός με τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς. Το ξαναλέω: Πρώτος αυτός προσέβαλε εμένα και τον τρόπο παιχνιδιού μας».

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έκλεισε αυτό το "καβγά" δηλώσεων με τον καλύτερο τρόπο απαντώντας στον Σέφερ, αλλά και σε όλους τους Γερμανούς λέγοντας: «Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας. Πολλοί από εσάς θα θέλατε να έχετε την ιστορία μας».