Skip to main content

Η διοίκηση της Λίβερπουλ πρότεινε στον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία της ομάδας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γουίγκαν, Ντέιβ Ουίλαν.

 

Ο Ισπανός τεχνικός της Γουίγκαν βρίσκεται από την Πέμπτη στο Μαϊάμι όπου συναντήθηκε με τον ιδιοκτήτη των «κόκκινων» Τζον Χένρι. Οι δύο άνδρες συζήτησαν το ενδεχόμενο ο Μαρτίνεθ να διαδεχτεί τον Κένι Νταλγκλίς στον πάγκο των «κόκκινων».

 

Ο Ουίλαν επιβεβαίωσε πως ο Χένρι έκανε επίσημη πρόταση στον προπονητή του και η απόφαση αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Το μοναδικό σημείο που φαίνεται πως υπάρχει διαφορά απόψεων, είναι κατά πόσον ο Μαρτίνεθ θα έχει τον έλεγχο σε όλα τα αγωνιστικά θέματα της Λίβερπουλ, όπως επιθυμεί.

 

«Μόλις μίλησα με τον Ρομπέρτο. Πήγε χθες στο Μαϊάμι και είχε μια εποικοδομητική κουβέντα με τον ιδιοκτήτη της Λίβερπουλ», δήλωσε ο Ουίλαν στο «Sky Sports News» την Παρασκευή.

 

«Θα μιλήσουν ξανά την Τρίτη. Εκαναν πρόταση στον Ρομπέρτο και συμφώνησε να την σκεφτεί. Γνωρίζει πως θέλω πολύ να μείνει αλλά χρειάζομαι την απάντηση του ως την επόμενη Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη. Εάν τον χάσουμε θα πρέπει να κινηθούμε και να βρούμε τον διάδοχο του στην Γουίγκαν. Στην συνάντηση που είχε του έκαναν πρόταση και τους απάντησε: `ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες μου;'.

 

 

Οι ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ είναι Αμερικάνοι και οι κανόνες τους είναι λιγάκι διαφορετικοί από τους δικούς μας στην Αγγλία. Ο Ρομπέρτο εργάζεται επτά ημέρες την εβδομάδα, 12 ώρες την ημέρα και δεν ξέρω εάν συνειδητοποιούν πόσο σκληρά δουλεύει.

Οι αρχές του είναι να έχει τον πλήρη έλεγχο του ποδοσφαιρικού τμήματος και ξέρω πως δεν θα πάει πουθενά εάν δεν έχει τον πλήρη έλεγχο. Πιστεύω πως το σκέφτεται και πως θα το σκεφτεί δίκαια και διεξοδικά».

 

Σε ερώτηση εάν πιστεύει πως ο Μαρτίνεθ θα είναι ο νέος προπονητής της Λίβερπουλ, ο Ουίλαν απάντησε: «Δεν μπορώ να απαντήσω 100% σίγουρα. Του έκαναν μια πρόταση, αλλά δεν ξέρω τι πρόταση είναι.

Πιστεύω πως τους είπε σας ευχαριστώ για την πρόταση αλλά δουλεύω μόνο εάν έχω πλήρη έλεγχο του ποδοσφαιρικού τμήματος. Όμως θα συναντηθεί ξανά μαζί τους την Τρίτη και λέει πως τότε θα πάρει την απόφασή του. Εάν πάει στην Λίβερπουλ, τότε θα του ευχηθούμε καλή τύχη και θα συνεχίσουμε το έργο μας. Δεν θα ψάξω για προπονητή ωσότου αποφασίσει ο Ρομπέρτο. Θέλω απεγνωσμένα να μείνει στη Γουίγκαν. Ότι και αν γίνει θέλω να ξέρω ως την Τρίτη».