Skip to main content

Όταν το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός πούλαγε τον Τζιμπρίλ Σισέ και στη θέση του έπαιρνε τον Χοσέ Τοτσέ, σίγουρα κανείς φίλος του Παναθηναϊκού δεν ήταν ευχαριστημένος.

 

Ο Γάλλος σούπερ σταρ αποτέλεσε το «πυρηνικό» όπλο της επίθεσης του Τριφυλλιού και ήταν ο φόβος και ο τρόμος για κάθε αντίπαλη άμυνα, επί δύο χρόνια, που ήταν και πρώτος σκόρερ τόσο του Παναθηναϊκού, όσο και του Ελληνικού πρωταθλήματος.

 

Ωστόσο κάτι τα οικονομικά προβλήματα του συλλόγου κάτι η επιθυμία του Σισέ να αγωνιστεί και πάλι σε μεγάλο πρωτάθλημα, έφεραν το διαζύγιο ανάμεσα στις δύο πλευρές. Στη θέση του, η τότε διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να φέρει τον πρώτο σκόρερ της δεύτερης κατηγορίας της Ισπανίας, τον Ζεσού Βερντού Νικολάς, ή απλά Τοτσέ.

 

Φυσικά και μόνο το γεγονός ότι θα έπρεπε να αντικαταστήσει κάποιον σαν τον Σισέ, φορώντας μάλιστα και το νούμερο 9, ήταν από μόνο του «βαρύ» φορτίο.

 

Από την αρχή όμως όλοι οι «προπονητές» που έχουμε στην Ελλάδα, βάφτισαν τον Τοτσέ παλτό, στολίζοντας τον σε ραδιόφωνα, Ιντερνέτ και εφημερίδες επί καθημερινής βάσης.

 

Κανείς δεν λέει ότι ο Τοτσέ είναι ισάξιος του Γάλλου, αλλά μήπως είμαστε και λίγο «άμπαλοι» σε αυτή τη χώρα;

 

Καταρχάς δεν πρόκειται για ίδιο στυλ επιθετικού. Ο Σισέ όταν έπαιρνε την κάθετη και με την ταχύτητα του σε «σκότωνε». Από την άλλη ο Τοτσέ είναι αυτό που λέμε «βαρύ» φορ, καμία σχέση με τον Γάλλο.

 

Από την άλλη πρόκειται για έναν παίχτη που ξέρει που να στηθεί. Είναι σχεδόν πάντα μέσα στις φάσεις.  Πολύ δύσκολα θα εκδηλώσει επίθεση η ομάδα και ο Ισπανός δεν θα είναι μέσα. Αν και έχει ένα μικρό θέμα στην τελική προσπάθεια του, χάνοντας κάποιες φορές καλές ευκαιρίες, αλλά και ποιος δεν χάνει δηλαδή;

 

Μέσα σε όλα πρόκειται και για ένα πολύ καλό παιδί και πάνω από όλα είναι «δουλευταράς». Ποτέ δεν έχει προκαλέσει ούτε στο γήπεδο ούτε εκτός αυτού.

 

Αλλά εμείς στην Ελλάδα, για να πούμε καλό έναν ποδοσφαιριστή θα πρέπει να είναι ο Μέσι…

 

Φέτος ο Τοτσέ σε 23 εμφανίσεις είχε σύνολο 11 γκολ. Δηλαδή σχεδόν 1 γκολ ανά δύο ματς. 

 

Μήπως τελικά είναι λίγο παρεξηγημένος γιατί δεν έχει αυτό που ξέρουμε και λέμε στην Ελλάδα «σταριλίκι»;;;

 

Η θα πρέπει να βάλει 40 γκολ την επόμενη χρονιά μήπως και ακούσει καμιά καλή κουβέντα…;