Skip to main content

Ο προπονητής της Γουίγκαν Ρομπέρτο Μαρτίνεθ παρουσιάζεται ως πιθανός αντικαταστάτης του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο του Ολυμπιακού σε δημοσίευμα της «Daily Mirror», με τον Ισπανό να είναι – όπως αναφέρεται – στη λίστα του Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

 

Ο Ισπανός είναι αρκετά νέος σε ηλικία για προπονητής, μόλις στα 38 του χρόνια, αλλά με 17 χρόνια καριέρας στην Αγγλία, τόσο ως ποδοσφαιριστής όσο και ως προπονητής. Πρώτος σταθμός της καριέρας του προπονητικά ήταν η Σουόνσι, την οποία ανέλαβε από τον Φεβρουάριο του 2007 μέχρι τον Ιούνιο του 2009 και με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα της Championship. Από τη στιγμή που η συνεργασία του με τους «κύκνους» ολοκληρώθηκε μέχρι την άφιξή του στον πάγκο της Γουίγκαν πέρασαν δύο μήνες στην ανεργία.

 

Στη διάρκεια της θητείας του στους «Latics» κατάφερε να κρατήσει την ομάδα στην Premier League, την πρώτη σεζόν, ενώ το προηγούμενο καλοκαίρι απέρριψε πρόταση που του έγινε για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Άστον Βίλα. Όπως έχει αποφασίσει ο ίδιος, ανεξάρτητα από το εάν θα καταφέρει τελικά ή όχι να σώσει τη Γουίγκαν, το καλοκαίρι θα αποχωρήσει. Από την πλευρά της διοίκησης έγινε προσπάθεια να ανανεώσει το συμβόλαιο του για άλλα δύο χρόνια, με ταυτόχρονη αύξηση όσον αφορά στις οικονομικές του απολαβές.

 

Ο Μαρτίνεθ βλέπει με πολύ καλό μάτι την προοπτική του Ολυμπιακού, με το δέλεαρ να μην είναι άλλο από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, το Champions League. Στον Ολυμπιακό, αν και έχουν και άλλες προτάσεις που είναι πιο ψηλά στη λίστα, δεν ξεχνούν την περίπτωση Μαρτίνεθ, ο οποίος έχει προταθεί και από την πλευρά του Ιμπάνιεθ και αυτό δεν παραβλέπεται. Στα συν του Άγγλου για να «πιάσει» λιμάνι είναι και οι εικόνες που έχει από ένα κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, αυτό της Αγγλίας.