Skip to main content

Μετά το πέρας του αγώνα με τον Πανιώνιο ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ έδωσε σε όλους την εντύπωση ότι οι μέρες του στον Παναθηναϊκό είναι μετρημένες. Οτι βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις με ομάδα του εξωτερικού προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του, όντας απογοητευμένος από την κατάσταση που βιώνει στο "τριφύλλι".

 

Η αλήθεια ωστόσο δεν είναι αυτή ακριβώς. Ο Σιμάο θέλει σαν τρελός να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό και διστάζει να δώσει το οριστικό "πράσινο φως" προκειμένου να προχωρήσει το (φιλολογικό προς στιγμήν) ενδιαφέρον ομάδων του εξωτερικού για την απόκτησή του.

 

"Περίμενε λίγο ακόμα να δούμε τι θα γίνει" είναι, όπως υποστηρίζουν οι γνωρίζοντες το θέμα, η φράση που επαναλαμβάνει μονότονα ο διεθνής Μοζαμβικανός εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα. Παρά το γεγονός ότι είναι απογοητευμένος από τη διοικητική ανυπαρξία του Παναθηναϊκού και τα οικονομικά προβλήματα που βιώνει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του. Και παρότι γνωρίζει ότι ακόμα κι αν αποκατασταθεί η… τάξη και βρεθεί διοίκηση στους "πράσινους" για να συζητήσει μαζί του, τα χρήματα που ζητάει είναι απίθανο να του τα προσφέρει ο σύλλογος. Εκτός εάν έρθουν τα πάνω-κάτω.

 

Οσο οξύμωρο κι αν ακούγεται -για έναν παίκτη ξένο- ο Σιμάο είναι συναισθηματικά δεμένος με τον Παναθηναϊκό και απολαμβάνει την παρουσία του στη χώρα μας και την ομάδα.

 

Και δεν το κρύβει μιλώντας με φίλους του εκτός ομάδας αλλά και με συμπαίκτες του στην Παιανία. Αλλωστε, τα χρόνια έχουν περάσει και χωρίς να το πολυκαταλάβουμε ο Σιμάο έχει φτάσει να βρίσκεται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού εδώ και πέντε ολόκληρα χρόνια!

 

Στον Παναθηναϊκό, άλλωστε, ήρθε μικρό παιδάκι, σε ηλικία μόλις 18 χρόνων από τη Μοζαμβίκη, μη έχοντας παραστάσεις όχι από επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά ούτε για τη ζωή πέρα απ' το… Μαπούτο. Αρχικά για να περάσει υπό δοκιμή από τον τότε προπονητή της ομάδας Ζοσέ Πεσέιρο και τον τεχνικό διευθυντή Γιάσμινκο Βέλιτς, με τις συστάσεις ότι πρόκειται για… στόπερ.

 

Και έφτασε στο σημείο, με τη σκληρή δουλειά και τη διαρκή βελτίωση των αδυναμιών του, να λογίζεται πλέον ως ένας δυναμικός αμυντικός υψηλών προδιαγραφών, που μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο και που διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη του ελληνικού πρωταθλήματος στη θέση που αγωνίζεται.

 

Μην ξεχνάμε επίσης και άλλη μία σημαντική παράμετρο που αφορά τον Σιμάο. Πέρυσι το καλοκαίρι βρέθηκε κοντά στην έξοδο. Ο ίδιος ο παίκτης είχε κάνει δηλώσεις (όπως συνέβη και μετά το ματς με τον Πανιώνιο) σύμφωνα με τις οποίες ήταν κοντά στην ουκρανική Καρπάτι Λβιβ, ενώ από τον μάνατζέρ του προέκυπτε ότι υπάρχει πρόταση και από τη Λοκομοτίβ Μόσχας.

 

Για… κάποιον λόγο όμως ο Σιμάο δίστασε και τα θέματα της ουκρανικής και της ρωσικής ομάδας δεν προχώρησαν. Εξι μήνες αργότερα, τον Γενάρη που μας πέρασε, τρεις μήνες πριν δηλαδή, ο ατζέντης του Εκτορ Περάλτα δήλωνε στον Τύπο: "Ο Σιμάο έχει επίσημες προτάσεις από δυο ομάδες της Γερμανίας και μια της Ρωσίας, αλλά ο παίκτης μού μετέφερε μετά τη συνάντηση με τον κ. Γόντικα την επιθυμία του να παραμείνει στον Παναθηναϊκό και στην Ελλάδα. Βρίσκεται πέντε χρόνια στον σύλλογο, έχει δεθεί με την ομάδα και τον κόσμο, περνάει πολύ ωραία στη χώρα σας, έχει εδώ και την οικογένειά του. Ελπίζω όλα να τελειώσουν θετικά…".

 

Ολα τα παραπάνω δεν σημαίνουν βέβαια ότι ο Σιμάο θα μείνει στον Παναθηναϊκό. Οι πιθανότητες είναι σαφώς εις βάρος αυτής της περίπτωσης. Σημαίνουν όμως ότι εάν υπάρξει άμεσα κάποια, έστω και μικρή, χαραμάδα αισιοδοξίας που να προκύπτει μέσω διοικητικής λύσης για να μπορέσει να διαπραγματευτεί ο ποδοσφαιριστής, μπορεί να υπάρξει ανατροπή του σκηνικού…