Skip to main content

Έναν ακόμη μεγάλο αγώνα ετοιμάζεται να δώσει σε λίγες ημέρες επί ελληνικού εδάφους ο Μιχάλης Ζαμπίδης, ο οποίος θα υπερασπιστεί τον παγκόσμιο τίτλο του κόντρα στον Συριοαυστριακό, Φαντί Μέρζα.

Το ραντεβού δόθηκε για τις 28 Απριλίου στο κλειστό του Ελληνικού, μετά την πρόκληση που δέχθηκε ο Iron Mike από τον επικείμενο αντίπαλό του, ο οποίος θέλει να διεκδικήσει τον τίτλο του King of the Ring στα 71 κιλά.

Ο αγώνας εντάσσεται στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Iron Challenge» και ο Έλληνας πρωταθλητής του kickboxing έχει μπροστά του μια τεράστια ευκαιρία, αφού σε περίπτωση νίκης θα κατακτήσει τον τίτλο SUPER WORLD TITLE και τη λευκή ζώνη που κατέχει ο Μάικ Τάισον.

Ο Μέρζα θεωρείται από τους 10 κορυφαίους αθλητές στον κόσμο, από τους πλέον σκληρούς και αδίστακτους, γι’ αυτό άλλωστε του έχει δοθεί και το ψευδώνυμο «The Beast». Στην καριέρα του μετρά 123 νίκες σε 151 αγώνες και 49 νοκ άουτ, ενώ το 2011 κέρδισε τον Παγκόσμιο Τίτλο της World Kickboxing Association (WKA). Το 2009, μάλιστα, αγωνίστηκε στο τουρνουά Muay Thai στην Ταϊλάνδη προς τιμή του Βασιλιά.

Το «Iron Challenge» είναι μέρος των διοργανώσεων World Series Championships που πραγματοποιούνται ανά τον κόσμο και οι κάτοχοι των τίτλων SUPER WORLD ΤΙTLE θα αγωνιστούν μέχρι το Μάρτιο του 2013 για τον τίτλο SUPER WORLD CHAMPION. Εκτός του μεγάλου αγώνα Ζαμπίδη-Μέρζα, θα πραγματοποιηθούν νωρίτερα πέντε ακόμη αναμετρήσεις, ενώ θα υπάρξουν παράλληλα μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα, σε μια βραδιά που θα διαρκέσει συνολικά τρεις ώρες.

Πηγή: gazzetta.gr