Skip to main content

Τέλος στον αγωνιστικό… «Γολγοθά» που ήθελε τον Παναθηναϊκό να έχει επί ένα μήνα δύο παιχνίδια την εβδομάδα, έβαλε το χθεσινό παιχνίδι των «πρασίνων» με την Δόξα στην Θεσσαλονίκη.

 

Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα πέρασε σχεδόν με άριστα όλα αυτά τα παιχνίδια και φιγουράρει πλέον στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας μάλιστα και διαφορά πέντε βαθμών από τον δεύτερο Ολυμπιακό.

 

Πλέον όλοι στο πράσινο στρατόπεδο στρέφουν τη προσοχή του στο πάρα πολύ σημαντικό ματς του Σαββάτου, με αντίπαλο τον Λεβαδειακό, σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι που ίσως είναι το ποιο σημαντικό από τα τελευταία που έχει δώσει η ομάδα. 

 

Και λέω ποιο σημαντικό γιατί θεωρώ την επόμενη αγωνιστική κομβικής σημασίας. Με νίκη στην Λιβαδειά οι παίχτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα ανοίγουν την «ψαλίδα» της διαφοράς στους οχτώ βαθμούς και περιμένουν τον, ανεβασμένο, ΠΑΟΚ, την Κυριακή να κάνει την ζημιά στον Ολυμπιακό. Μία ζημιά που αν γίνει, είτε με ισοπαλία είτε με ήττα, θα σημαίνει αυτόματα την απομάκρυνση της ομάδας με 7 ή 8 βαθμούς από την δεύτερη θέση.

 

Από εκεί και πέρα, σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο τα πάντα πλέον θα βρίσκονται στα… πόδια των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού. Μεγάλο ρόλο βέβαια θα παίξει και το γεγονός του να καταφέρει το Τριφύλλι να πάει στα ντέρμπι νε τουλάχιστον πέντε βαθμούς διαφοράς, κάτι που σημαίνει ότι με νίκη απέναντι στον «αιώνιο» τα πάντα τελειώνουν εκεί…

 

Οι παίχτες και το τεχνικό επιτελείο είναι μία «γροθιά», απόλυτα έτοιμοι για την τελική «μάχη» που πλησιάζει. Σε αυτή τη προσπάθεια φυσικά, αναμένεται να δώσει και βροντερό παρών ο κόσμος, ο οποίος βλέπει καθημερινά την προσπάθεια των παιδιών την ομάδας, με το ΟΑΚΑ να αναμένεται να ξαναγεμίσει πλήρως μετά από αρκετό καιρό, στα επόμενα ντέρμπι που πλησιάζουν.

 

Υ.Γ 1 Καλώς ήρθες πίσω Λάζαρε. Πλέον περιμένουμε και τον Σωτήρη Νίνη να επιστρέψει, καθώς και τον Αλέν Μπουμσόνγκ, που η απουσία του πάντως δεν έχει φανεί, με τον Μπιάρσμιρ να είναι πολύ καλός…

 

Υ.Γ 2 Είναι μεγάλη μαγκιά για αυτά τα παιδιά, το να παλεύουν μόνα τους κόντρα σε όλα… Θα είναι ίσως το ποιο μάγκικο και ποιο όμορφο πρωτάθλημα το συγκεκριμένο, αν κατακτηθεί…