Skip to main content

Ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών στην Αγγλία, Γκόρντον Τέιλορ, επιτέθηκε στον Σεπ Μπλάτερ για τα προκλητικά του σχόλια σχετικά με τον ρατσισμό.

Ο πρόεδρος της FIFA έκλεισε τα μάτια στα ρατσιστικά κρούσματα που ταλαιπωρούν το ποδόσφαιρο, τονίζοντας ξεκάθαρα ότι «δεν υπάρχει ρατσισμός». Η τοποθέτησή του αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με τον Τέιλορ να δηλώνει:

«Δεν το πίστευα όταν άκουσα τις δηλώσεις του Απλά ένιωσα ότι αυτή τη φορά το παράκανε. Λίγα χρόνια αργότερα είχε κάνει επιθετικά σχόλια για τις γυναίκες ποδοσφαιριστές και πιο πρόσφατα στο Κατάρ είπε ότι είναι ομοφοβικός. Είχαμε την πρόταση για την ανάληψη του Παγκόσμιου Κυπέλλου στις μέρες του, είχαμε διαφθορά μέσα στην αυλή του και την ολοκληρωτική αποτυχία του να χρησιμοποιήσει τεχνολογία για να αποδώσει δικαιοσύνη μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αλλά πλέον ξεπέρασε κάθε όριο. Δείχνει ότι είναι τελείως εκτός τόπου και χρόνου.

Πρέπει να προχωρήσει στο πλάι του Μισέλ Πλατινί. Είναι ντροπιαστικό, αν ένα άτομο πρέπει να καταλαβαίνει τον ρατσισμό είναι ο επικεφαλής της FIFA, η οποία έχει 200 χώρες στον κόσμο, σχηματίζεται από διαφορετικές κουλτούρες, θρησκεύματα και χρώματα. Όλοι θα πρέπει να αναστατωθούν από αυτά τα σχόλια, νιώθω ότι ήταν ντροπαστικά. Όταν είσαι σε αυτή τη θέση χρειάζεσαι άτομα να σε ακολουθούν και όποιος το κάνει μετά από αυτά που δήλωσε, θα πρέπει να ντρέπεται για τον εαυτό του.»

Πηγή: gazzetta.gr