Skip to main content

Εμετικό το λιγότερο… Δηλαδή τι παριστάνεις; Σε αυτή την ιστορία πολλά είναι τα σημεία που μας μπερδεύουν και όσα βγαίνουν στο φως κομμάτια της, άλλο τόσο θα μας μπλέκουν χειρότερα. Τι μάθαμε σήμερα. Ο Ντομινίκ Στρος Καν, αυτός ο ατρόμητος δισεκατομμυριούχος χρησιμοποίησε την ισχύ του ονόματός προκειμένου η καμαριέρα-υποψήφιο θύμα να πάψει να φοβάται πως θα χάσει τη δουλειά της.

Σημειωτέον, η αφροαμερικανίδα υπάλληλος του ξενοδοχείου όπου εκτυλίχθηκε το σκάνδαλο (αν επισημαίνω, αν υπάρχει) είχε δηλώσει εξ’αρχής πως δεν γνώριζε ότι ο άνδρας που προσπάθησε να ασελγήσει εις βάρος της ήταν ο διευθυντής του ΔΝΤ. Έτσι κι εκείνος εκστόμισε το τρομερό: «Δε με γνωρίζεις μωρό μου»; Για να πάρει την απάντηση: «Σε παρακαλώ σταμάτα. Έχω ανάγκη τη δουλειά μου, δεν μπορώ να χάσω τη δουλειά μου, μην το κάνεις. Θα χάσω τη δουλειά μου, σε παρακαλώ, σε παρακαλώ, σταμάτα!».

Η συνέχεια δια στόματος Στρος Καν απολαυστική… «Όχι, μωρό μου. Μην ανησυχείς, δεν θα χάσει τη δουλειά σου. Σε παρακαλώ, μωρό μου, μην ανησυχείς. Δεν ξέρεις ποιός είμαι; Δεν ξέρεις ποιός είμαι;»! Μα αγαπητέ μου δεν οφείλει όλος ο πλανήτης να ξέρει ποιος είστε. Ούτε σημαίνει πως αν μια γυναίκα κάτσει στον Στρος Καν, δεν πρόκειται να χάσει ποτέ τη δουλειά της όσο ζει! Όλα αυτά δημοσιεύτηκαν σήμερα στο «Fox News». Μωρό μου… Please stop it!