Skip to main content

Λίγες μέρες έχουν περάσει από το FinalFourτης Βαρκελώνης και την κατάκτηση της Ευρώπης από τον σύγχρονο βασιλιά τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» απέδειξαν πως φέτος από τα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα κ έπειτα δεν είχαν αντίπαλο τουλάχιστον στην Ευρώπη. Πετάγοντας έξω τους διοργανωτές,αλλά και υπερόπτες Ισπανούς η ομάδα του «άρχοντα των δαχτυλιδιών» Ζέλικο Ομπράντοβιτς ουσιαστικά βρισκόταν στη θέση του οδηγού, όντας πλέον το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης.

Ο Παναθηναϊκός το διήμερο του FinalFourκατάφερε αυτό που οι περισσότεροι από μας σιγοψιθυρίζαμε. Επικράτησε και στα δύο παιχνίδια σχετικά εύκολα, αφού δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε το γεγονός πως η πίεση και το άγχος σε τέτοια ματς λειτουργούν ως ανασταλτικοί παράγοντες και συχνά οι παίκτες κάνουν παιδαριώδη λάθη.

Η φετινή μαγκιά του ΠΑΟ φέτος ήταν πως διάλεξε το δύσβατο μονοπάτι για να ταξιδέψει στη Βαρκελώνη και αφού κατάφερε να το περάσει αλώβητος δεν υπήρχε περίπτωση να του κόψει τη φόρα μετά καμία Σιένα και καμία Μακάμπι. Άντε και του χρόνου στην Κωνσταντινούπολη.