Skip to main content

Δεν θέλω να πω πολλά. Όχι επειδή δεν έχω να πω, αλλά επειδή οι απαντήσεις έρχονται δια στόματος Ρονάλντο και είναι άκρως αποστομωτικές. Το ακόλουθο βίντεο και οι δηλώσεις του Βραζιλιάνου συνθέτουν το αντίο του, το τέλος της καριέρας του, μιας καριέρας τεράστιας, πολλών επιτυχιών, καλών και κακών στιγμών αλλά πάντα αξιοζήλευτη από κάθε νέο ποδοσφαιριστή. Το «φαινόμενο» αποχαιρέτησε την Κορίνθιανς, τους ανθρώπους της, τους συμπαίκτες του, τη μπάλα… και έδωσε εξηγήσεις για τα κιλά του. κάθε λέξη, μια μαχαιριά στην καρδία όσων τον επέκριναν, όσων του γύρισαν την πλάτη, όσων τον αμφισβήτησαν.

Σε φορτισμένο και συγκινησιακό κλίμα για όλους τους παρευρισκόμενους, ο Ρονάλντο ανακοινώνει στη συνέντευξη Τύπου της Κορίνθιανς, την αποχώρησή του από την ενεργό δράση:

«Αποφάσισα να τελειώσω την επαγγελματική μου καριέρα. Και μπορώ να πω ότι η σταδιοδρομία μου στα γήπεδα ήταν πολύ όμορφη και συναρπαστική. Έζησα πολλές νίκες, πολλές ήττες, έκανα πολλούς φίλους… Δεν θυμάμαι να έχω κάποιον εχθρό.

Πριν από τέσσερα χρόνια, όταν αγωνιζόμουν στη Μίλαν, διαπιστώθηκε πως πάσχω από υποθυρεοειδισμό, κάτι που είχε σαν συνέπεια ο μεταβολισμός του να μη λειτουργεί καλά και να αυξάνεται εύκολα το βάρος του.

Για να καταπολεμήσω το πρόβλημα θα μπορούσα να έπαιρνα κάποια χάπια, αλλά επρόκειτο για ουσίες που στο χώρο του ποδοσφαίρου είναι απαγορευμένες. Ίσως κάποιοι από αυτούς που κορόιδευαν το βάρος μου και το σχολίαζαν αρνητικά να έχουν μετανιώσει τώρα που μαθαίνουν αυτό το πράγμα. Δεν πειράζει, εγώ δεν κρατώ κακία. Επιτρέψτε μου όμως να κάνω αυτή την αποκάλυψη στο φινάλε της καριέρας μου.

Τα τελευταία δύο χρόνια είχα συνέχεια προβλήματα τραυματισμών και έφτασα σε σημείο να ανυπομονώ για το τέλος της καριέρας μου. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκα, όλους τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές και τους φιλάθλους. Ευχαριστώ επίσης την οικογένειά μου. Ιδιαίτερα θέλω να πω ευχαριστώ σε όσους φιλάθλους με επευφημούσαν, και έκλαψαν για μένα όταν τραυματίστηκα. Τώρα πια θα αφοσιωθώ στο γραφείο μάνατζερ που θα δημιουργήσω».