Skip to main content

Ο Παναθηναϊκός «απέδρασε» με ένα σπουδαίο διπλό από την Τούμπα που του δίνει ώθηση για τη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος. Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, στη συνέντευξη Τύπου, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έκανε για λόγο για 9 εναπομείναντες τελικούς (!), τους οποίους οι «πράσινοι» θα παλέψουν με ότι έχουν για να τους κερδίσουν και να περάσουν στη βαθμολογία τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Η αλλαγή ψυχολογίας στο «πράσινο» στρατόπεδο είναι γεγονός και όλοι έχουν αφήσει πίσω τους τα κακά αποτελέσματα αλλά και τον πρόσφατο αποκλεισμό στο Κύπελλο. Την παρατήρηση αυτή έκανε κι ο Σωτήρης Νίνης με τις δηλώσεις του. ο νεαρός ποδοσφαιριστής αφιέρωσε το γκολ στην ομάδα, μίλησε με πολύ καλά λόγια για τον πρώην συμπαίκτη του, Δημήτρη Σαλπιγγίδη και τόνισε πως πανηγύρισε έξαλλα αλλά το γιατί, το γνωρίζει μόνο ο ίδιος και κάποιοι δικοί του άνθρωποι.

Ζεσουάλδο Φερέιρα: «Ο ΠΑΟΚ έχει φανταστικούς φιλάθλους, που δημιουργούν ένα πολύ όμορφο θέαμα. Αυτή είναι η καλύτερη ομάδα που αντιμετώπισα από τότε που έφτασα στην Ελλάδα. Ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε τόσο δυνατά και καλά όπως στο προηγούμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ γιατί είχαμε καταναλώσει πολλές δυνάμεις σε αυτό το ματς και οι παίκτες μου δεν είχαν χρόνο για να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους. Ο ΠΑΟΚ μπήκε με καλή ψυχολογία σε αυτό τον αγώνα μετά τη νίκη του με τον Ολυμπιακό.

Έπαιξε καλά και μερικές στιγμές πραγματικά δυσκολευτήκαμε. Με δέκα παίκτες είναι πραγματικά δύσκολο, όταν έμεινε και ο αντίπαλος με δέκα είδατε ότι δεν είχαμε πρόβλημα. Όλοι κατανοήσατε ότι ο Παναθηναϊκός μπορούσε να κερδίσει τον αγώνα αυτό. Παίξαμε ένα δύσκολο αγώνα. Υπήρξαν δύο αποβολές παρόλα αυτά δεν νομίζω ότι ήταν σκληρό παιχνίδι. Επίσης οφείλω να πω ο διαιτητής και οι βοηθοί ήλεγξαν καλά το παιχνίδι. Για μας μένουν εννιά τελικοί και θα τα δώσουμε όλα για να περάσουμε τον Ολυμπιακό».

Σωτήρης Νίνης: «Αρχίσαμε πολύ καλά το ματς και καταφέραμε να προηγηθούμε, ήταν ουσιαστικά μια συνέχεια από το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Λόγω της αποβολής, ήταν λογικό να παίξουμε αμυντικά στη συνέχεια Το σημαντικότερο είναι ότι περάσαμε από μια πολύ δύσκολη έδρα. Συνεχίζουμε, μας δίνει θάρρος και δύναμη αυτή η νίκη. Πάθος και ομαδικότητα είναι το μυστικό μας στα τελευταία ματς και αξίζουν όλοι συγχαρητήρια.

Η ομάδα έχει αλλάξει πρόσωπο τώρα τελευταία. Το γιατί πανηγύρισα με αυτόν τον τρόπο το ξέρω μόνο εγώ και κάποιοι δικοί μου άνθρωποι. Ο Σαλπιγγίδης είναι φοβερό παιδί και μας λείπει που έφυγε από την ομάδα και για αυτό χαιρετηθήκαμε και αγκαλιαστήκαμε στο τέλος. Μας δίνει δύναμη για τη συνέχεια αυτή η νίκη. Με την ΑΕΚ ήταν η καλύτερη μας εμφάνιση και ήταν άδικος ο αποκλεισμός. Τώρα σκεφτόμαστε την Εθνική, για μας είναι καλή η διακοπή γιατί θα επιστρέψουν οι τραυματίες. Αφιερώνω το γκολ στην ομάδα».