Skip to main content

Ο Παναθηναϊκός ξέσπασε μετά την ήττα απο την Βαλένθια και το θύμα ήταν το Μαρούσι. 

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 6/6 με την τρίτη φορά για φέτος να ξεπερνά τους 100 πόντους. Όμως η είδηση για τον σημερινό αγώνα είναι η χρησιμοποίηση του 17χρονου Φώτη Ζούμπου!

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και με σοβαρότητα έφτασε να προηγείται με 21-9 μόλις στο 5. Ο Ομπράντοβιτς είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει βασικούς παίκτες. Στο πλαίσιο του "ροτέισον" ο 17 χρονών Ζούμπος έκανε το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα. Ο μικρός του Παναθηναϊκού μάλιστα έβαλε 5 πόντους ενώ ξεκίνησε και βασικός στο δεύτερο ημίχρονο. Το ημίχρονο έκλεισε με διαφορά 21 πόντων, 51-30.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε το ίδιο τέμπο, με το τρίτο δεκάλεπτο να λήγει με σκορ 82-50 ενώ στο τέταρτο δεκάλεπτο ήταν εμφανές οτι οι πράσινοι πλέον σκέφτονταν το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ αλλά έκαναν πράξη την επιθυμία του κοινού για "κατοστάρα" με τον Καιμακόγλου, ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα. Τελικό σκορ του αγώνα 102-65. 

Ο Ζούμπος δήλωσε για το ντεμπούτο του: "Είχα άγχος, αλλά πιστεύω ότι ανταπεξήλθα. Ο κόσμος με χειροκρότησε το είδα αλλά εγώ θέλω να κοιτάω την δουλειά. Σήμερα έγινε ένα όνειρο πραγματικότητα. Από μικρός ήθελα να παίξω με αυτούς τους παίκτες που είναι οι καλύτεροι στην Ευρώπη. Τώρα πρέπει να δουλέψω…"