Skip to main content

Το περιστατικό εκτιλήχθηκαν στο Περού, στον αγώνα μεταξύ Σπορτ Άνκας και Χίγιος ντε Ακοσβίνχος. Μάλλον, κάποια απο τις δυο ομάδες δηλητηρίασε την άλλη προκειμένου να πάρει την νίκη.Οι φιλοξενούμενοι ηττήθηκαν με 3-0 και κατηγορούν τους γηπεδούχους πως αλλοίωσαν τα νερά! Οι "δηλητηριασμένοι", ζήτησαν απο τις αρχές, να ερευνήσουν το "ύδωρ" και μάλιστα ισχυρίστηκαν πως οι παρενέργειες δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου. Πολλοί δήλωσαν πως το νερό είχε περίεργη γεύση.Ο Λουίς Κοέλιο,ένας απο τους 4 ποδοσφαιριστές που πήγε στο νοσοκομείο ανέφερε: "Ένιωθα κουρασμένος και βαρύς. Εξασθένησα τελείως και με μετέφεραν στο νοσοκομείο".

Ακόμη τρεις παίκτες, οι Άντι Σαλίνας, Χουάν Λούνα και Μάρτιν Ρετεγκούι σωριάστηκαν στο έδαφος. Ο πρόεδρος της Σπορτ Άνκας, αρνήθηκε τις κατηγορίες, ενώ δήλωσε πως οι ποδοσφαιριστές της Χίγιος ντε Ακοσβίνχος δηλητηριάστηκαν από το γεύμα που έφαγαν πριν από τον αγώνα. 

"Οι παίκτες έφαγαν πολύ αργά. Το γεύμα τους περιελάμβανε κοτόπουλο με μπαχαρικά, ενώ στη συνέχεια πήραν βιταμίνες. Το φαγητό σε συνδυασμό με την προσπάθεια που κατέβαλαν τους εξουθένωσε".