Skip to main content

Ο Ζοζέ Μουρίνιο μπορεί να έχει το παρατσούκλι του «εκλεκτού» ωστόσο, για τον Γιόχαν Κρόιφ είναι το εντελώς αντίθετο! Ο «ιπτάμενος» Ολλανδός δεν θα ήθελε ποτέ του, για προπονητή τον Πορτογάλο σε ομάδα που είναι πρόεδρος, αφού όπως αναφέρει, αυτός δεν αντιπροσωπεύει τους συλλόγους που εργάζεται, αλλά μόνο τον εαυτό του. Αυτό δεν σημαίνει όμως, πως δεν έχει σε εκτίμηση, όλα όσα έχει πετύχει ο κόουτς της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά θα προτιμούσε τον Ράικαρντ ή τον Γκουαρντιόλα.

Από κει και πέρα, η αλήθεια είναι πως ο παλαίμαχος αστέρας του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, έχει τα δίκια με το μέρος του. Ο Ζοζέ ενδιαφέρετε περισσότερο για τις προσωπικές του επιτυχίες, παρά για τις ομάδες που αναλαμβάνει. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι η ομάδα που τον έχει τεχνικό, δεν είναι τυχερή! Μην ξεχνάμε την Ίντερ. Μετά από πόσα χρόνια κατάφερε να ξανά πάρει ChampionsLeague! Μήπως ο Γιόχαν να το ξανασκεφτόταν;

Όσον αφορά τις δηλώσεις του Κρόιφ, αυτές ήταν οι εξής: «Πιστεύω ότι είναι μία αντιπαράθεση που δεν έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Μουρίνιο ως προπονητή με όλα όσα έχει πετύχει, αλλά ποτέ δεν θα ήταν τεχνικός της ομάδας μου. Πιστεύω ότι ένας τεχνικός πρέπει να κάνει περισσότερα πράγματα από το να κάνει την ομάδα να παίζει καλά. Οφείλει να αντιπροσωπεύει τον σύλλογο και τα στελέχη. Με αυτά τα δεδομένα πρώτα ο Ράικαρντ και τώρα ο Γκουαρντιόλα είναι καλοί εκπρόσωποι για μία ομάδα παγκοσμίως γνωστή»