Skip to main content

Τα λεφτά και η δόξα δεν φέρνουν πάντοτε την ευτυχία. Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή της Ρόμα, Αντριάνο. Ο στράικερ της Ιταλικής ομάδας, όταν βρισκόταν στον απόγειο την καριέρας του και αγωνιζόταν στην Ίντερ είχε χάσει τον πατέρα του. Το συγκεκριμένο γεγονός είχε ως αποτέλεσμα να του προκαλέσει κατάθλιψη. Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις της μητέρας του, ο ποδοσφαιριστής, της είχε εκμυστηρευτεί ότι σκέφτεται μέχρι και να βάλει τέλος στην ζωή του! Πάλι καλά να λέμε που συγκροτήθηκε και δεν έκανε κάτι τέτοιο.

Η καριέρα του επιθετικού των “Ροσονέρι” τα τελευταία χρόνια έχει πάρει τον κατήφορο. Όλοι αναρωτιόμασταν ωστόσο, πως αυτός ο σπουδαίος παίκτης έχει βρεθεί σε τέτοια αγωνιστική “παρακμή”; Πλέον όμως, τα πράγματα έγιναν ξεκάθαρα. Μάθαμε τι έχει φταίξει και το μόνο που περιμένουμε είναι να ξεπεράσει το πρόβλημα του και να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους όπως ήταν. Να ξαναδούμε στα γήπεδα αυτόν τον ποδοσφαιριστή που αποτελούσε φόβητρο για τους αντίπαλους τερματοφύλακες.

Από κει και πέρα, η μητέρα του Αντριάνο δήλωσε τα εξής: “Λόγω της τεράστιας επιτυχία του πολλοί ήταν αυτοί που τον επέκριναν χωρίς να ξέρουν πραγματικά τι του συνέβαινε και αυτό τον έκανε νε πέσει σε κατάθλιψη. Κανείς δεν γνωρίζει την φύση της ασθένειας αυτής παρά μόνο όσοι τη υποφέρουν από αυτή και εγώ δεν ήξερα πως μπορώ να τον βοηθήσω.

Μια μέρα, όταν ήταν ακόμα στην Ιταλία, μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι δεν αντέχει άλλο και πως ήθελε να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Μου είπε ότι σκεφτόταν να αυτοκτονήσει. Του είπα να κάνει αυτό που λέει η καρδιά του επειδή τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την ευτυχία του. Ακόμα και αν έπρεπε να σταματήσει το ποδόσφαιρο, δεν θα υπήρχε πρόβλημα”.