Τα 4 βασικά σημάδια για μια υγιής σχέση!

Ψάχνεις μια υγιής και αρμονική σχέση; Τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τσεκάρεις τα 4 βασικά σημάδια που θα σε βοηθήσουν να βρεις την ιδανική σύντροφο!

 

Τα 11 μέρη που πρέπει να κάνεις σεξ κάποια στιγμή στη ζωή σου...!

 

1. Δεν πρέπει να υπάρχει πίεση μεταξύ σας

Μην βασίζετε την επικοινωνία στο πως θα κάνετε τον άλλον να νιώσει τύψεις ώστε να τον χειραγωγήσετε γιατί αν νιώθει συνέχεια υπόλογος θα φύγει.
Επίσης ούτε εσείς πρέπει να δέχεστε τέτοια συμπεριφορά. Οι πρωτοβουλίες σε ένα ζευγάρι πρέπει να είναι ελεύθερες χωρίς πίεση και να γίνονται από επιθυμία. Έτσι θα δείτε τη χαρά και τον ενθουσιασμό ο ένας στα μάτια του άλλου.

2. Πρέπει να υπάρχει κατανόηση

Οι τσακωμοί είναι δυσάρεστοι και αναπόφευκτοι άλλα μπορούν να δυναμώσουν την σχέση σας με το να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τον σύντροφο σας: ποιος είναι, πως λειτουργεί, πως αντιδρά σε κάποια πράγματα και γιατί. Με κάτι τέτοιο θα καταφέρετε να αποφύγετε μελλοντικούς τσακωμούς και παρεξηγήσεις. Σε αντίθεση με την εκδικητικότητα όπου το μόνο που καταφέρνει είναι να δημιουργεί αποξένωση, κριτική, καταπίεση και δυσάρεστες συνθήκες στην σχέση.

3. Πρέπει να έχετε κοινό όραμα

Η σχέση αποτελεί την ταύτιση ονείρων, επιθυμιών και στόχων αφού δύο άτομα αποφασίζουν να πορευθούν μαζί. και το “εγώ” γίνεται “εμείς”. Εάν όμως ο ένας απαιτεί από τον άλλον να παρατήσει τα όνειρα του τότε δεν υπάρχει ένωση αλλά εκμετάλλευση, έλλειψη κατανόησης κι εγωισμός. Το κοινό όραμα, το ενδιαφέρον, η αγάπη, η κατανόηση και ο σεβασμός πρέπει να οδηγούν το ζευγάρι και την κοινή τους πορεία.

4. Επενδύστε στην εχεμύθεια

Οι αδυναμίες και τα λάθη του παρελθόντος πρέπει να μένουν στην αφάνεια. Κρατήστε τα μακριά από συγγενείς φίλους και γνωστούς. Η εχεμύθεια είναι πολύ σημαντική  για να αντιμετωπιστούν οι όποιες αδυναμίες με ευαισθησία, διακριτικότητα και υπευθυνότητα.
Κάποια πράγματα δεν λέγονται. Είναι για εσάς και μόνο, διαφορετικά η σχέση μπορεί να καταρρεύσει αν υπάρχει έλλειψη σεβασμού. Γι' αυτό μην εκθέτεται ό,τι δεν θέλετε να χάσετε.

 

Σημάδια απιστίας: Πώς θα καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά μαζί της.