Skip to main content

Σου έχει τύχει να συναντήσεις κάποια η οποία εξωτερικά δεν σε ελκύει καθόλου αλλά παίζει τόσο πολύ με τον εγκέφαλο σου ώστε να σε κάνει να κολλήσεις απόλυτα μαζί της; Ε ήρθε η ώρα να ψάξεις βαθιά μέσα σου γιατί συμβαίνει αυτό!

Βέβαια όπως μπορείς να φανταστείς σε μια υγιή φυσιολογική σχέση κανείς δεν μένει μόνο στην εντύπωση που του κάνει η εξωτερική εμφάνιση της συντρόφου, αλλά προσπαθεί να παραμένει γοητευμένος και από άλλα πράγματα στην προσωπικότητα και στη γενικότερη διανόηση της. Και αυτός είναι και ο βασικός λόγος που οι περισσότεροι άντρες μπορούν να χαρακτηριστούν σαπιοσέξουαλ!

Έρευνα: Πού ακριβώς ερεθίζονται περισσότερο οι γυναίκες

Και πριν βιαστείς να πεις ο,τιδήποτε, όχι δεν σε βρίζουμε! Θυμάσαι πριν μερικά χρόνια που είχαν κάνει την εμφάνισή τους οι metrosexuals; Ε, τώρα κάνουν την εμφάνιση τους οι sapiosexuals και μάλιστα η επιστήμη είναι με το μέρος τους. Η ετυμολογία προέρχεται από τα Λατινικά Sapiens (σοφός, συνετός, ορθολογιστής). Τα άτομα που έλκονται από την νοημοσύνη και το ανθρώπινο μυαλό κάποιου άλλου. Πρακτικά μιλάμε για μια μορφή σεξουαλικού προσανατολισμού που χαρακτηρίζεται από έντονη έλξη για τη νοημοσύνη του άλλου!

Μερικές φορές, μια πλατωνική σχέση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας μπορεί να προκύψει και στην πλειονότητα των περιπτώσεων αυτή η ευφυϊολαγνεία μπορεί να οδηγεί σε σεξουαλική σχέση μεταξύ των δύο φύλων.

Εκείνοι που δηλώνουν ότι είναι sapiosexual λένε πως εξιτάρονται από το μυαλό του άλλου και ενθουσιάζονται από τον τρόπο σκέψης τους. Πολλές φορές μάλιστα, για μία sapiosexual προσωπικότητα, θα μπορούσαμε να πούμε πως τα προκαταρκτικά θα μπορούσαν να είναι κάποια φιλοσοφική, πολιτική ή ψυχολογικής φύσεως συζήτηση.

Και αν έχεις αρχίσει να αναρωτιέσαι ποια είναι τα σημάδια που μπορεί να δείχνουν αν είσαι και εσύ σαπιοσέξουαλ δεν έχεις παρά να διαβάσεις παρακάτω!

1. Αρχίζεις να συμπαθείς κάποιον μόνο εφόσον αρχίσεις να τον γνωρίζεις καλύτερα και όχι από τις πρώτες στιγμές της γνωριμίας

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και να δεις μια γυναίκα που εμφανισιακά δεν είναι κοντά στα δικά σου πρότυπα ομορφιάς, αν γνωρίζοντάς την αρχίζεις σταδιακά να νιώθεις πράγματα γι’ αυτή είναι μάλλον γιατί αρχίζεις να τη γνωρίζεις και βαθύτερα πέρα από την εξωτερική εμφάνιση.

2. Προτιμάς να κάνεις μια καλή συζήτηση παρά σεξ

Εντάξει μπορεί αυτό για τους περισσότερους άντρες να μην ισχύει καν, αλλά αν πιάνεις ορισμένες στιγμές τον εαυτό σου να μην έχει όρεξη για κάτι έντονο όσο το σεξ, ενώ αντίθετα θα προτιμούσες κάτι χαλαρό και μια σοβαρή και με περιεχόμενο συζήτηση με την κοπέλα σου μάλλον είσαι ένας πρώτης τάξεως sapiosexual!

3. Σε ανάβουν πολύ περισσότερο οι σκέψεις και οι απόψεις τις παρά τα όσα έχει

Και δε αναφερόμαστε μόνο σε υλικά αγαθά, αλλά και από άποψη εμφάνισης. Αν δεν έχει τις ιδανικές αναλογίες, ή δεν έχει πλούσιο στήθος, ή γυμνασμένα οπίσθια, αλλά αυτό δεν σε απασχολεί αφού μαζί της μπορείς να συζητάς για ώρες χωρίς να βαριέσαι και αυτό είναι κάτι που σου αρέσει, τότε μάλλον ανήκεις στην συγκεκριμένη κατηγορία που αναλύουμε!

4. Εκτιμάς κάποιον με το πέρασμα του χρόνου

Αν και για τους περισσότερους άντρες είναι πιο εύκολο να νιώσουν έλξη με το που δουν μια γυναίκα αν αυτή είναι όμορφη και θηλυκή, ωστόσο για έναν σαπιοσέξουαλ αυτό δεν λειτουργεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Και αυτό γιατί δεν αρχίζει να ερωτεύεται κάποια από την πρώτη στιγμή, αλλά αφού πρώτα αρχίσει να την μαθαίνει σε βάθος και να γοητεύεται από την προσωπικότητά της!

5. Γοητεύεσαι από την γνώση εν γένει

Το να ερωτεύεσαι το μυαλό κάποια δεν σημαίνει ότι εκείνη θα πρέπει να έχει 100 πτυχία και να είναι μια κινητή εγκυκλοπαίδεια. Σημαίνει κυρίως να έλκεσαι από ανθρώπου που ακόμα και να μην τα γνωρίζουν όλα έχουν μια βαθιά αγάπη για την γνώση και την μάθηση. Αυτοί είναι και οι άνθρωποι που σου κάνουν το κλικ.

Φτάσε το Kinky Sex σε.. άλλο επίπεδο!