Skip to main content

Προστάτεψε τον εαυτό σου από τα ενοχλητικά σπυράκια αν δεν θέλεις να περάσεις εφηβεία για δεύτερη φορά!

Ακόμα και αν έχεις το καλύτερο και πιο κοφτερό ξυραφάκι του κόσμου ή τον πιο απαλό αφρό ξυρίσματος της αγοράς για να αντιμετωπίζεις την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα σου, κάποια στιγμή θα βρεθείς και συ αντιμέτωπος με τις τρίχες που γυρνάνε προς τα μέσα!

5 λάθη που δεν φαντάζεσαι ότι κάνεις στο λούσιμο

 

Οι τρίχες που αρχίζουν να μεγαλώνουν προς τα μέσα γίνονται ενοχλητικά σπυράκια και τείνουν να εμφανίζονται σε οποιοδήποτε σημείο του δέρματος που προσπαθείς να διατηρείς καθαρό. Είτε είναι το πρόσωπο σου, η πλάτη σου, το στήθος σου ή ακόμα και στους όρχεις σου(μη σου τύχει) ή οποιαδήποτε περιοχή που αποτριχώνεις τελοσπάντων είναι επιρρεπής στα σπυράκια.

Το καλό βέβαια  της υπόθεσης είναι ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποφύγεις το ρίσκο μιας πιθανής εμφάνισης τους.

 

Σταμάτα να ξυρίζεσαι συνεχώς

Και όμως είναι γεγονός. Οι τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα τις περισσότερες φορές τις προκαλεί το ξυραφάκι σου. Φυσικά και μερικές δημιουργούνται από μόνες τους αλλά πιο συχνά υπαίτιες της κατάστασης είναι οι λεπίδες που διαπερνούν το δέρμα σου ερεθίζοντας τη βάση της τρίχας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κόκκινα σπυράκια που προκαλούν οι τρίχες που γυρνάνε προς τα μέσα. Γι΄αυτό το λόγο όσο ελαττώνεις το ξύρισμα τόσο δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τα ανεπιθύμητα σπυράκια σου!

 

Χρησιμοποίησε μόνο καινούργιες λεπίδες

Εκτός του ότι σου προσφέρει αποτελεσματικότερο ξύρισμα και σου γδέρνει το δέρμα λιγότερο ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα του να χρησιμοποιείς μόνο καινούργια ξυραφάκια είναι ότι δεν έχουν τη τάση να ερεθίζουν σε μεγάλο βαθμό το δέρμα σου με αποτέλεσμα να κινδυνεύεις λιγότερο από τις τρίχες που τείνουν να γυρίζουν προς τα μέσα.

 

Ανανέωσε την ρουτίνα σου μετά το ξύρισμα

Μπορεί να μην το έχεις διαπιστώσει αλλά κάθε φορά που περνάς το ξυράφι στο πρόσωπο σου εκτός από τις τρίχες που ξεφορτώνεσαι παίρνεις ταυτόχρονα  και λίγα κύτταρα από την επιφάνεια της στοιβάδας του δέρματος. Γι΄αυτό το λόγο χρειάζεται να βοηθήσεις στην επούλωση και ανάπλαση του δέρματος με ένα after save προϊόν που θα ενυδατώσει τη φρεσκοξυρισμένη περιοχή και θα σε απαλλάξει από το ερεθισμένο δέρμα.

Επίσης αν το δέρμα σου είναι λιπαρό και έχει από μόνο του τη τάση να παρουσιάζει ακμή τότε προτίμησε προϊόντα που περιέχουν γλυκολικό και σαλικυλικό οξύ για να βοηθήσει στην απελευθέρωση των εγκλωβισμένων τριχών και στη καταπολέμηση των βακτηρίων.

Απολέπισε το δέρμα σου καθημερινά

Εκτός από τη σκόνη και το σμήγμα που εγκλωβίζονται καθημερινά στο δέρμα σου επιπλέον και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος φράζουν τους πόρους σου γι΄αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κάνεις απολέπιση καθημερινά με ένα απαλό καθαριστικό προϊόν που περιέχει μικρόκοκκους για να απομακρύνεις όλα τα περιττά που υπάρχουν στο δέρμα σου. Μια καλή και συχνή απολέπιση θα προσφέρει απαλότητα και λάμψη στο δέρμα σου και θα βοηθήσει σημαντικά στο επόμενο σου ξύρισμα.

 

Άσε το δέρμα σου να ξεκουραστεί

Κάθε φορά μετά το ξύρισμα, το δέρμα σου έχει τη τάση να ερεθίζεται για λίγο γι΄αυτό φρόντισε να το ταλαιπωρείς όσο το δυνατόν λιγότερο. Δώσε χρόνο να αναπνεύσει και κάνε ότι περνάει από το χέρι σου για να μην τρίβεις τις ευαίσθητες περιοχές που έχουν τη τάση να εμφανίζουν σπυράκια.

 

Δώσε χρόνο στα ανεπιθύμητα σπυράκια

Παρ΄όλες τις προσπάθειες σου, παρατηρείς ότι η τρίχα σου έχει γυρίσει προς τα μέσα και έχει εμφανιστεί το ανεπιθύμητο σπυράκι. Μην αγχώνεσαι, δώσε λίγο χρόνο στο δέρμα σου να το αντιμετωπίσει μόνο του μια ή δυο μέρες και αν δεν τα καταφέρει, τότε δοκίμασε να τραβήξεις τη τρίχα με ένα αποστειρωμένο τσιμπιδάκι φρυδιών. Όχι όμως με άγριες και νευρικές κινήσεις γιατί όσο το σκαλίζεις και το ταλαιπωρείς τόσο χειρότερα θα σου γίνεται!

 

Επισκέψου έναν ειδικό

Αν στη τελική όλα σου πάνε στραβά και δεν καταφέρεις να απαλλαχτείς από το σπυράκι σου τότε η καλύτερη λύση είναι να επισκεφτείς έναν δερματολόγο ο οποίος με τα κατάλληλα εργαλεία που διαθέτει θα σε απαλλάξει από αυτό που σε ταλαιπωρεί στο λεπτό!

 

5 Τρόποι για να κάνεις πιο ευχάριστο το πρωινό ξύπνημα!