Skip to main content

Τσέκαρε τις συμβουλές που ακολουθούν, οι οποίες θα σε κάνουν να βγάλεις το νικητή που κρύβεις.

 

Το να είσαι ένας σωστός άντρας δεν είναι μια εύκολη υπόθεση και πολλές φορές δεν ξέρεις και εσύ ο ίδιος τι οφείλει να κάνει ένας σωστός άντρας. Εμείς σου παρουσιάζουμε μερικούς κανόνες που σίγουρα θα πρέπει να ακολουθήσεις.

 

1. Μην σε πιάνουν κορόιδο

Δεν είπαμε να αρχίσεις να γυρνάς στους δρόμους ψάχνοντας για καβγάδες, αλλά αν φοβάσαι μονίμως να έρθεις σε αντιπαράθεση με κάποιον που σε αδικεί, στο τέλος θα χάσεις κάθε ίχνος αυτοσεβασμού. Βάλε όρια και διαχωριστικές γραμμές σε ό,τι θεωρείς δικό σου και μην αφήνεις κανέναν να σου το πάρει. Βασικό χαρακτηριστικό της αντρικής σου φύσης είναι να προστατεύεις τον εαυτό σου και τα κοντινά σου πρόσωπα.

 

2. Προσοχή στην υγιεινή σου

Αν θες να δημιουργείς καλή εντύπωση και να κάνεις το γυναικείο φύλο να εκτιμά τα προσόντα σου, φρόντισε για το αυτονόητο: περιποιήσου τον εαυτό σου σε καθημερινή βάση. Εντάξει, δεν είπαμε να βγαίνεις απ’ το σπίτι έχοντας κάνει μάσκα προσώπου, αλλά η αμέλεια στη σωματική σου καθαριότητα δεν συγχωρείται ποτέ.

 

3. Δείξε τι φίλος είσαι

Οταν ένας κολλητός σου εξομολογείται κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει, το χειρότερο που έχεις να κάνεις είναι να κουνήσεις συγκαταβατικά το κεφάλι και να πεις κάτι, του στυλ «όλα θα πάνε καλά». Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να γίνεις ο φίλος που χρειάζεται και να μοιραστείς λίγο από τον πόνο του. Αν περνάει απ’ το χέρι σου, βοήθησέ τον έμπρακτα.

 

4. Αυτή δεν είναι πρόβα

Η αδράνεια για τον άντρα είναι αργός θάνατος. Οργάνωσε την κάθε μέρα χωριστά χωρίς να χάνεις λεπτό, πάρε όλα τα απαραίτητα ρίσκα στα επαγγελματικά και τα προσωπικά σου κι άδραξε και την παραμικρή ευκαιρία, που θα σε οδηγήσει στην επίτευξή τους.

Τσέκαρε μερικά “κρυφά σημεία” στην εμφάνισή σου και εντυπωσίασε!

5. Η Δύναμη της αγάπης

Ο τρόπος που τα δύο φύλα διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους διαφέρει σε πολλά σημεία. Οι άντρες προσπαθούμε να το παίξουμε πιο ψύχραιμοι, αντλώντας από τη σχέση μας αυτοπεποίθηση. Αν η επιλογή συντρόφου αποδειχθεί σωστή σε βάθος χρόνου, επίτρεψε στα αισθήματά σου να εκφραστούν σε σχέση με τη σύντροφό σου.

 

6. Βρες τα με τον εαυτό σου

Κανείς δεν πρόκειται να εκτιμήσει τα προτερήματά σου αν δεν γίνεις εσύ πρώτα φίλος με τον εαυτό σου. Οι όποιες αποτυχίες σου ανήκουν στο παρελθόν. Εστίασε στο γεγονός πως, ό,τι έχεις καταφέρει, οφείλεται στον τρόπο που έχεις διαχειριστεί τα προσόντα σου και μην αγχώνεσαι μήπως επαναληφθούν. Αντίθετα, αρχισε να αντλείς δύναμη από τη μέχρι τώρα θετική πορεία σου.

 

7. Αξιοποίησε τα όπλα σου

Για όποιο ζήτημα σε απασχολεί, αποφάσισε εγκαίρως ποια στάση θα κρατήσεις και διαχειρίσου τις ικανότητές σου έξυπνα. Κάθε κατάσταση διαφέρει από την προηγούμενη και ίσως, κάποιες φορές, να πρέπει να συγκρατείς στοιχεία του χαρακτήρα σου, που μπορούν να λειτουργήσουν ανασταλτικά.

 

8. Μην αφήνεις τίποτα στη μέση…

Αν όλα τα σχέδια που κάνουμε κατέληγαν σε επιτυχίες, θα ήμασταν όλοι πλούσιοι. Αποδέξου ότι τα πράγματα δεν πάνε πάντα όπως τα θέλουμε και φρόντισε να ολοκληρώνεις κάθε προσπάθεια κι ας μην έχει πάει καλά.

 

9. Δεν γεννήθηκες άτρωτος

Το ότι ανήκεις στο αντρικό φύλο δεν είναι κάποιου είδους πιστοποίηση ότι η σωματική και νοητική σου υγεία θα είναι για πάντα τέλεια. Προσγειώσου και αποδέξου τις αδυναμίες σου.

 

10. Είσαι ξεχωριστός

Ο,τι κι αν σου είπαν μεγαλώνοντας σχετικά με τις προτεραιότητες που πρέπει να έχεις, η ζωή σου ανήκει αποκλειστικά σε σένα. Φυσικά, όμως, μαζί με τη χαρά αυτής της συνειδητοποίησης έρχεται και η ευθύνη των επιλογών σου. Δεν έχει σημασία αν τα όνειρά σου θεωρούνται από τους άλλους άπιαστα ή τρελά – μετράει το ότι είναι δικά σου και πως είσαι διατεθειμένος να κάνεις τα πάντα για να τα υλοποιήσεις.