Skip to main content

Όλα όσα θες να μάθεις, για να μοιράζεις κι εσύ φωτεινά χαμόγελα γεμάτα αυτοπεποίθηση! Ο απόλυτος οδηγός με συμβουλές για λευκά δόντια!

Σήμερα, όλο και περισσότεροι άντρες κάθονται στην οδοντιατρική καρέκλα με σκοπό να αποκτήσουν ένα λαμπερό χαμόγελο με κατάλευκα δόντια. Η λεύκανση είναι μια μέθοδος συντηρητική, απλή, ανώδυνη, γρήγορη, αποτελεσματική και καθόλου δαπανηρή.

Παρακάτω απαντάμε σε μερικές από τις κυριότερες απορίες που μπορεί να έχεις αν σκέφτεσαι να οδηγηθείς και εσύ στην λύση της οδοντιατρικής λεύκανσης!

Γιατί να έχω λευκό χαμόγελο;

Το χαμόγελο δείχνει όλη την ψυχική κατάσταση ενός άντρα, φωτίζει το πρόσωπο. Το στόμα, μαζί με τα μάτια, είναι τα δύο πρώτα πράγματα που παρατηρεί κανείς σε έναν άνθρωπο. Και λευκά δόντια, σημαίνει υγιή δόντια! Όταν ένας άντρας  χαμογελά, γίνεται αυτόματα πιο φιλικός στον συνομιλητή του, κερδίζει στην επικοινωνία, αποκτά περισσότερη αυτοπεποίθηση και γίνεται πιο ελκυστικός.  

Άντρες και αισθητικές επεμβάσεις στα δόντια! Όλα όσα θέλεις να ξέρεις!

Πότε χρειάζομαι λεύκανση;

Όταν το φυσικό χρώμα της αδαμαντίνης έχει μετατραπεί σε κίτρινο, καφέ, γκρι, έχει χάσει δηλαδή την λευκότητα του. Επίσης όταν τα δόντια έχουν απονευρωθεί και σταδιακά έχουν σκουρύνει, τότε είναι αναγκαία η λεύκανση.

Πονάει η διαδικασία λεύκανσης;

Η λεύκανση είναι γενικά μια ανώδυνη διαδικασία. Σε ορισμένα άτομα μπορεί να δημιουργήσει μια ευαισθησία στα δόντια, όταν αυτά έχουν υποστεί κατάγματα ή έχουν εκτεθειμένες ρίζες.

Τι ακριβώς κάνει η λεύκανση;

«Ξεπλένει» τις χρωστικές ουσίες από το σμάλτο και την οδοντίνη, λευκαίνοντας τα δόντια.

Πόση ώρα διαρκεί; Το αποτέλεσμα φαίνεται αμέσως;

Μια συνεδρία 45 λεπτών συνήθως αρκεί. Φεύγοντας από το ιατρείο, και για 48 ώρες, δεν πρέπει να καπνίσετε, να πιείτε καφέ, τσάι, κόκκινο κρασί, έτοιμους χυμούς σε κουτί, ούτε να φάτε παντζάρια, καρότα, φράουλες, κεράσια, μούρα, γαριδάκια ή τυποποιημένα χρωματιστά αλμυρά σνακ. Το αποτέλεσμα είναι ορατό αμέσως, αλλά το χρώμα σταθεροποιείται σε 3-4 εβδομάδες μετά την θεραπεία.

Είναι ασφαλής μέθοδος;

Βεβαίως και πάντα υπό την επίβλεψη και την σύμφωνη γνώμη του οδοντιάτρου. Γι΄ αυτό τον λόγο απαιτείται πλήρες ιατρικό και οδοντιατρικό ιστορικό.

Έχεις κίτρινα δόντια; Δες 3 αιτίες που ευθύνονται για το πρόβλημα σου!

Από ποια ηλικία και μετά μπορώ να κάνω λεύκανση;

Από 18 ετών και μετά.

Γίνεται σε όλα τα δόντια;

Συνήθως γίνεται σε 8-10 δόντια στην επάνω γνάθο και σε 8-10 δόντια στην κάτω γνάθο, ώστε να υπάρχει ομοιοχρωμία στο χαμόγελο.

Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα;

Για μόνιμα λευκό χαμόγελο ή θα πρέπει να επαναλάβετε  την διαδικασία λεύκανσης ή να αναζητήσετε οριστικές αισθητικές λύσεις από ειδικούς οδοντιάτρους όπως είναι η εφαρμογή όψεων πορσελάνης.

Πόσο καιρό διαρκεί;

Αυτό διαφέρει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από τις διατροφικές του συνήθειες. Θα πρέπει να περιορίσετε τις κακές σας συνήθειες ( κάπνισμα, καφέ κτλ.), να βουρτσίζετε σχολαστικά τα δόντια σας, να χρησιμοποιείτε λευκαντικές οδοντόπαστες που θα σας συστήσει ο οδοντίατρος σας και για όσο διάστημα ορίσει εκείνος.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω μια λευκαντική μέθοδο από φαρμακείο;

Η λεύκανση θα πρέπει να γίνεται με τη συνδρομή ή την εποπτεία του οδοντιάτρου. Αν για οικονομικούς λόγους επιλέξετε μια τέτοια μέθοδο, θα πρέπει να είστε βέβαιοι ότι το στόμα σας είναι υγιές,  και να έχετε κάνει πολύ πρόσφατα καθαρισμό. Ίσως ο προκατασκευασμένος νάρθηκας που θα χρησιμοποιήσετε να μην εφαρμόσει ακριβώς στην οδοντοστοιχία σας, με αποτέλεσμα να μην γίνει ομοιόμορφη λεύκανση είτε να υποστείτε εγκαύματα στο στόμα σας από διαρροή λευκαντικής ουσίας.

4 Λόγοι που καταστρέφουν το αστραφτερό σου χαμόγελο!