Skip to main content

Κάθε περιποιημένος άντρας γνωρίζει πως να αντιμετωπίζει σωστά το δέρμα του, αλλά το κυριότερο είναι πως ξέρει πως να απομακρύνει όλα εκείνα τα ανεπιθύμητα πράγματα πάνω του που τον ενοχλούν και χαλάνε την εμφάνιση του.

Και φυσικά δεν μιλάμε μόνο για μια κακή αναπνοή ή αυξημένη τριχοφυΐα στη πλάτη! Υπάρχουν πολλές ανεπιθύμητες καταστάσεις με τις οποίες μπορεί να έρθεις αντιμέτωπος, όπως τρίχες ή νύχια που γυρνάνε προς τα μέσα, κρεατοελιές κλπ.

 

3 Αποδεδειγμένοι τρόποι που επιβραδύνουν τη γήρανση στο δέρμα σου!

Άλλα δημιουργούνται από πίεση και τριβή, άλλα από μόλυνση και έλλειψη υγιεινής και άλλα δημιουργούνται χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

Ευτυχώς όμως τα περισσότερα από αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα από το χώρο του σπιτιού σου, όχι όμως χωρίς λίγη εφευρετικότητα. Δες παρακάτω πιο αναλυτικά.

 

1. Τρίχες που γυρνάνε προς τα μέσα

Πονάμε μόνο και μόνο στη σκέψη! Αρχικά μπορείς να βάλεις τα δυνατά σου για να αποτρέψεις τις τρίχες να γυρίσουν προς τα μέσα ενώ ξυρίζεσαι. Ό,τι και να κάνεις όμως, μια φορά στο τόσο μπορεί κάποια μικρή τρίχα να εγκλωβιστεί κάτω από το δέρμα σου. Ξεκινάει με το να μεγαλώνει ανάποδα και να γυρνάει προς την αντίθετη κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μόλυνση έχοντας την εμφάνιση ενός κόκκινου σπυριού που προκαλεί πόνο.

Αρχικά, μόλις εντοπίσεις μια τρίχα που έχει γυρίσει προς τα μέσα, απολέπισε το δέρμα σου με ένα απολεπιστικό προϊόν που περιέχει σαλικυλικό οξύ ή κάνε ένα εύκολο και γρήγορο scrub στο σπίτι με ελαιόλαδο και ζάχαρη.

Προσοχή! Μην προσπαθήσεις να σπάσεις το σπυράκι! Αντιθέτως, η απολέπιση θα βοηθήσει την τρίχα να έρθει στην επιφάνεια απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα που την εμποδίζουν.

Στη συνέχεια, εφάρμοσε μια ζεστή κομπρέσα πάνω στην επιφάνεια για 10 λεπτά έτσι ώστε να μαλακώσει η τρίχα και να απεγκλωβιστεί.

Κάνε τη διαδικασία 1 με 2 φορές καθημερινά και σύντομα θα δεις την τρίχα να βγαίνει στην επιφάνεια του δέρματος. Μόλις έχει βγει, απολύμανε ένα τσιμπιδάκι με οινόπνευμα και τράβηξε την τρίχα. Στη συνέχεια, απολύμανε την περιοχή του δέρματος σου με ένα αντισηπτικό προϊόν για να αποφύγεις οποιαδήποτε μόλυνση.

*Αν το σπυράκι είναι πολύ μεγάλο, τότε η τρίχα μπορεί να χρειάζεται μια πιο ειδική μεταχείριση για να απομακρυνθεί, γι’ αυτό καλύτερα θα ήταν να επισκεφτείς ένα δερματολόγο για να αντιμετωπίσει τη κατάσταση με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Νύχια που γυρνάνε προς τα μέσα

Μπορείς να βάλεις το χεράκι σου στη συγκεκριμένη κατάσταση μόνο αν ο πόνος και το πρήξιμο είναι σε μέτριο βαθμό. Οτιδήποτε άλλο απαιτεί επαγγελματική προσέγγιση.

Για να καταφέρεις να βγάλεις τις άκρες του νυχιού προς τα έξω πρέπει αρχικά να μην κόψεις ή αφαιρέσεις τίποτα. Ξεκίνησε τη διαδικασία με το να μουλιάσεις το πόδι σου σε ζεστό νερό 2 ή 3 φορές καθημερινά έτσι ώστε να μαλακώσει το δέρμα σου. Μπορείς επίσης να προσθέσεις μέσα στο ζεστό νερό λίγο μηλόξυδο, έτσι ώστε να αποφύγεις οποιαδήποτε βακτηριδιακή μόλυνση.

Στη συνέχεια  προσπάθησε με απαλές κινήσεις να σηκώσεις προς τα έξω τις άκρες του νυχιού με τη βοήθεια ενός οδοντικού νήματος ή με λίγο βαμβάκι . Με τον τρόπο αυτό θα βοηθήσεις το νύχι να μην μπει βαθύτερα μέσα στο δέρμα σου. Φόρεσε άνετα παπούτσια και επανέλαβε την διαδικασία καθημερινά μέχρι το νύχι να μεγαλώσει στο φυσιολογικό του μέγεθος. Τρίμαρε το όπως κάνεις συνήθως και λίμαρε το μέχρι οι άκρες του να είναι στρογγυλεμένες.

Φρόντισε να έχεις μικρότερο νυχοκόπτη για τα νύχια των χεριών σου και μεγαλύτερο με πιο ίσια λεπίδα για τα νύχια των ποδιών σου, διότι αν χρησιμοποιήσεις το μικρότερο στα πόδια σου κινδυνεύεις να χαλάσεις τη φορά με την οποία μεγαλώνει.

Κρεατοελιές

Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις πάρα πολλά για να αποτρέψεις την δημιουργία μιας κρεατοελιάς. Συνήθως εμφανίζονται ξαφνικά όσο μεγαλώνουμε, σε διάφορα σημεία όπως στις μασχάλες, στο πρόσωπο ή στον αφαλό σου κλπ. Είναι μικρά κομματάκια δέρματος τα οποία αν δεν τα αντιμετωπίσεις σωστά μπορούν να μεγαλώσουν και να γεμίσουν με αίμα.

Για το λόγο αυτό πρέπει να τις εντοπίσεις γρήγορα αλλά φρόντισε να μην τις τρίψεις άγρια διότι μπορούν πολύ εύκολα να ματώσουν. Αντιθέτως, εφάρμοσε πάνω στη κρεατοελιά ένα αντιβακτηριδιακό και αντιφλεγμονώδες προϊόν όπως το tee tree oil.

Εφάρμοσε 2 με 3 φορές καθημερινά λίγες σταγόνες από το λάδι έτσι ώστε να αρχίζει να ξεραίνεται μέσα σε λίγες εβδομάδες. Απλά φρόντισε να απορροφιέται καλά το λάδι μετά από κάθε εφαρμογή πριν φορέσεις τα ρούχα σου.

 

6 Λόγοι που το δέρμα σου δεν λέει να στρώσει!