Skip to main content

Σε περίπτωση που δεν το έχεις προσέξει, το μουστάκι επανήλθε δυναμικά στην ανδρική μόδα και πολλοί διάσημοι του Χόλιγουντ ήδη τους τελευταίους μήνες το έχουν υιοθετήσει με μεγάλη επιτυχία στο στυλ τους.

 

Έχεις κενά στα γένια σου; Δες μερικούς τρόπους για να τα διορθώσεις!

Παρ΄ όλο όμως που αυτοί οι σούπερ στιλάτοι άντρες το έχουν επιλέξει και είναι ικανοί να το υποστηρίζουν κατάλληλα, ωστόσο δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως είναι ό,τι πιο τολμηρό όσον αφορά την περιποίηση των τριχών του προσώπου σου.

Για το λόγο αυτό πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεχτικός πριν αποφασίσεις να μεγαλώσεις το μουστάκι σου, γιατί ακόμη και το παραμικρό λάθος μπορεί να χαντακώσει όλο το στυλ σου σε χρόνο μηδέν.

Δες παρακάτω 7 σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να αναρωτηθείς πριν αποφασίσεις να μεγαλώσεις το μουστάκι σου.

 

1. Πόσο πυκνές είναι οι τρίχες από το πάνω χείλος σου;

Αν έχεις σκεφτεί πως θέλεις να μεγαλώσεις το μουστάκι σου, αυτή είναι η πρώτη βασική ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, διότι δυστυχώς η αλήθεια είναι πως πολλοί άντρες δεν έχουν τα απαραίτητα γονίδια για ένα σωστό πυκνό και καλοσχηματισμένο μουστάκι.

Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Έχεις τα κατάλληλα γονίδια για να μεγαλώσεις ένα καθώς πρέπει μουστάκι; Ή θα καταλήξεις να έχεις μια γραμμή με κενά ακόμη και αν έχουν περάσει μήνες που δεν έχεις χρησιμοποιήσεις ξυράφι;

 

2. Μπορείς να μεγαλώσεις μια κανονική γενειάδα;

Ο πιο εύκολος τρόπος για να μεγαλώσεις ένα μουστάκι, ουσιαστικά περιλαμβάνει πρώτα να μεγαλώσεις όλα τα γένια του προσώπου σου. Αργότερα, όταν τα γένια σου έχουν μεγαλώσει ομοιόμορφα, χωρίς κενά, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι ξυρίσεις τα μάγουλα και το σαγόνι σου και να αφήσεις αξύριστη τη περιοχή πάνω από το χείλος σου. Δυστυχώς όμως για εκείνους τους άντρες που δεν είναι προικισμένοι με τα κατάλληλα γονίδια όσον αφορά το θέμα της γενειάδας τους, αυτή η επιλογή δεν είναι η ιδανική για εκείνους.

Αν παρατηρείς πως το αποτέλεσμα δεν είναι και τόσο κολακευτικό, τότε μάλλον πρέπει να ξανασκεφτείς την απόφαση σου.

 

3. Πόσο ευαίσθητος είναι ο εγωισμός σου;

Ή μάλλον για να το θέσουμε πιο συγκεκριμένα.. αν αποφασίσεις να μεγαλώσεις το μουστάκι σου, θα είσαι ικανός να επιβιώσεις συναισθηματικά όλες τις αμήχανες φάσεις που πρόκειται να περάσεις; Επειδή σίγουρα θα υπάρχουν περισσότερα από μερικά πικρόχολα και κοροϊδευτικά σχόλια φίλων και συναδέλφων, σχετικά με την σταδιακή αργή ανάπτυξη των τριχών πάνω από το χείλος σου.

Και αν είσαι ευαίσθητος, τότε το πιο πιθανόν είναι να επηρεαστείς από τα διάφορα σχόλια που θα ακούσεις και το πρώτο πράγμα που θα θελήσεις να κάνεις είναι να πάρεις το ξυράφι, πριν ακόμη το μουστάκι σου να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Σπυράκια στην πλάτη: Αντιμετώπισέ τα μια και καλή – Συμβουλές περιποίησης

 

4. Μπορείς να αντέξεις την ενόχληση των τριχών που μεγαλώνουν;

Θα ήμασταν αμελείς αν δεν το αναφέραμε.. διότι σίγουρα είναι ένα βασικό κομμάτι στην ανάπτυξη των τριχών του προσώπου σου, και μιλάμε φυσικά για την φαγούρα που προκαλούν τα γένια.

Ακόμη και αν η μεγαλύτερη περιοχή του προσώπου σου μπορεί να είναι καθαρή από τρίχες όταν αποφασίσεις να μεγαλώσεις ένα μουστάκι, η αλήθεια είναι πως η φαγούρα παραμένει το ίδιο ενοχλητική.

 

5. Είσαι πρόθυμος να περιποιείσαι συχνά το μουστάκι σου;

Για μια στιγμή σκέψου όλα εκείνα τα εμπόδια που πέρασες για να αποκτήσεις το τέλειο μουστάκι. Συγχαρητήρια! Σίγουρα δεν θα είχες σκεφτεί πως μπορείς να το πετύχεις.. σωστά;

Το πρόβλημα όμως τώρα είναι πως η πραγματική δουλειά σου μόλις ξεκίνησε, διότι τώρα πρέπει να το περιποιείσαι συχνά έτσι ώστε να διατηρήσεις τις γραμμές καθαρές, να προσέχεις να μην μακρύνει πολύ και να ξυρίζεις τακτικά το υπόλοιπο πρόσωπο σου.

Αν παραμελήσεις έστω και ένα πράγμα, τότε το πιο πιθανόν είναι να μοιάσεις γρήγορα με καρικατούρα. Οπότε πριν αποφασίσεις αν όντως θέλεις να μεγαλώσεις ένα μουστάκι, σκέψου καλά αν είσαι πρόθυμος να το διατηρήσεις όπως πρέπει!

6. Πόσο σταθερό είναι το χέρι σου;

Είσαι πρόθυμος να αφιερώσεις τον απαραίτητο χρόνο για να διατηρήσεις το περιποιημένο μουστάκι σου στα καλύτερα του. Μπράβο σου και καλά θα κάνεις!

Το ερώτημα όμως είναι θα είσαι διατεθειμένος να κάνεις την περιποίηση που απαιτείται; Βλέπεις, το να διατηρήσεις σε άριστη κατάσταση το μουστάκι σου, δεν απαιτεί μόνο αφοσίωση αλλά και χειρουργική επιδεξιότητα. Αυτό σημαίνει πως έχεις την ικανότητα να ξυρίζεις και να τριμάρεις το μουστάκι σου, χωρίς να γλιστράει και να τρέμει το χέρι σου και καταλήξεις να απομακρύνεις τις μισές τρίχες που με τόσο κόπο μεγάλωνες.

 

7. Θέλεις πραγματικά ένα μουστάκι;

Η πιο κρίσιμη ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου, είναι απλή: Θα είσαι καλύτερος με μουστάκι απ΄ ότι είσαι χωρίς; Όπως είπαμε και προηγουμένως, το να μεγαλώσεις ένα μουστάκι, είναι μια τολμηρή κίνηση ακόμη και για τους άντρες που ξεχειλίζουν από αυτοπεποίθηση!

Ένα μουστάκι, χωρίς αμφισβήτηση, έχει την τάση  να προσελκύει όλα τα βλέμματα πάνω σου, οπουδήποτε και αν παρευρεθείς. Άλλοι θα το αγαπήσουν και άλλοι θα το μισήσουν, γι΄αυτό πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για τα σχόλια που πρόκειται να ακούσεις.

Αν είσαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, τότε δοκίμασε το!

 

Πάρε ιδέες από τις στιλιστικές μεταμορφώσεις του ηθοποιού Paul Rudd!