Οι προηγούμενες γενιές ανάλωσαν τη μισή τους ζωή για “να βρουν μία δουλίτσα” ή να διοριστούν κάπου. Οι επόμενες μάλλον απλώς θα ενσωματωθούν σε μία start-up. O όρος ακούγεται όλο και περισσότερο πλέον στην Ελλάδα, παρ’ ότι αργήσαμε να ανακαλύψουμε το … ευρύχωρο επιχειρηματικό περιβάλλον των Start-up. Πρόκειται κατ’ ουσίαν για επιχειρηματικές συμπράξεις ανθρώπων που έχουν μία καινοτόμο ιδέα και ξέρουν ότι μπορούν να την αναπτύξουν γρήγορα και να την απευθύνουν σε ευρύ καταναλωτικό κοινό.
Το κινητό σε λειτουργία πτήσης κατά την διάρκεια της πτήσης. Μύθος ή αλήθεια;
Το όμορφο με την νεοφυή αυτή επιχειρηματικότητα είναι πως δεν … ιδρώνεις να βρεις κεφάλαια, καθώς υπάρχει ένα ιδιότυπο καθεστώς αναδιανομής πλούτου. Κάποιοι (άγγελοι-επενδυτές) που διαθέτουν χρήμα και όρεξη να το ρισκάρουν προκειμένου να πετύχουν τρελές αποδόσεις, αξιολογούν την ιδέα σου και σου διαθέτουν ό,τι κεφάλαιο χρειαστείς, αρκεί να πειστούν ότι η επένδυση αξίζει τον κόπο και θα αποδώσει σύντομα πολλαπλάσια.
SpaceX: Μία προσγείωση πυραύλου που άνοιξε νέους …αεροδιαστημικούς δρόμους (βίντεο)
Πώς ξεκίνησαν όλα αυτά και πότε: Μα φυσικά από την περίφημη κοιλάδα της σιλικόνης (Silicon Valley) και … πολύ παλιότερα από όσο φαντάζεστε. Όπως αναφέρει ο Gregory Gromov, συγγραφέας του βιβλίου «Από τα Χρυσωρυχεία του El Dorado στα ‘Χρυσά’ Startups της Silicon Valley», η σπίθα για την …έκρηξη προήλθε από μια προσωπική διαφωνία ανάμεσα στους εργαζόμενους της Shockley Semiconductor και τον ιδρυτή της το 1958. Οι εργαζόμενοι έφυγαν από την εταιρία και ξεκίνησαν να ιδρύουν δικές τους. Όπως συνήθως συμβαίνει με όσους εργάζονται δημιουργικά είχαν φρέσκες ιδέες που έφεραν νέα δεδομένα στην αγορά, τα οποία αναγκάστηκε τελικά να ακολουθήσει ακόμη και το πρώην αφεντικό τους.
Έλληνες φοιτητές “έσπασαν” κωδικούς κρυπτογράφησης σε Facebook και Gmail
Ακολούθησε η έκρηξη εταιριών όπως η Google, Amazon, Twitter, Instagram και άλλες που μπορεί να ξεκίνησαν ως ιδέες σε ένα γκαράζ φοιτητόσπιτου, χρηματοδοτήθηκαν όμως γρήγορα από τα σωστά κεφάλαια και επένδυσαν σε ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών που εξαπλώθηκαν σ’ όλο τον πλανήτη.