Skip to main content

Δεν ξέρω τι είναι πιο παράξενο, η ύπαρξη μιας εταιρίας με αντικείμενο εργασίας την…δημόσια φάρσα ή ότι η συγκεκριμένη εταιρία εμπνεύστηκε την Ημέρα Χωρίς Παντελόνι;;;

Στην Ν.Υόρκη (που αλλού) υπάρχει νόμιμη εταιρεία η οποία δημιουργεί “αποστολές” με συμμετέχονταες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι καλούνται να κάνουν μια δημόσια φάρσα! Η εταιρία λέγεται Improv Everywhere και από το 2001, που ιδρύθηκε, πρεσβεύει την ευχαρίστηση αλλά και το χάος σε δημόσια σημεία των πόλεων.
 
Μια από τις περιπου 100 αποστολές που έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία είναι και αυτή που ονομάζεται Ημέρα Χωρίς Παντελόνι.. Η ιδέα δημιουργήθηκε το 2002 και εκ τοτε πραγματοποιείται κάθε Ιανουάριο, προσκαλώντας κόσμο από όλο τον κόσμο  να πάρει το μετρό, χωρίς όμως να φοράνε παντελόνι ή φούστα αλλά μόνο το εσώρουχό τους. Φέτος η φάρσα πραγματοποιήθηκε στις 11 Ιανουαρίου με νεότερο συμμετέχοντα ένα παιδάκι 7 μηνών και τον γηραιότερο έναν κύριο 84 ετών!
 
 
Μπορεί να είναι μια ευχάριστη νότα στην καθημερινότητα το θέαμα αυτό, όμως το 2006 υπήρξαν και ευτράπελα στη Ν.Υόρκη καθώς αστυνομικοί συνέλαβαν κάποιους συμμετέχοντες στην εν λόγο φάρσα. Αφέθησαν ελεύθεροι πάντως καθώς στην Ν.Υόρκη δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει τον κόσμο να κυκλοφορεί με το εσώρουχο. Οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν και την επόμενη χρονιά, αυτή τη φορά όμως ήταν εκεί για να διασφαλίσουν την ομαλή…διεξαγωγή της φάρσας!
 
 
 
Δείτε και το σχετικό βιντεο από την…επίμαχη ημέρα!