Skip to main content

Οι γνώστες των καλών ουίσκι γνωρίζουν ότι το καλό ουίσκι πίνεται σκέτο. Χωρίς πάγο, χωρίς νερό. Ο πάγος νερώνει το ποτό και αλλοιώνει τη γεύση και το άρωμα.Τα Σκωτσέζικα malt και τα αμερικανικά bourbon, για παράδειγμα,, απαγορεύεται να σερβιριστούν με πάγο.

Όμως ένα χλιαρό ή ζεστό νερό δεν είναι απολαυστικό σίγουρα. Και δυστυχώς το να παγώσεις το μπουκάλι προηγουμένως, δεν είναι πάλι λύση καθώς αλλοιώνεται η γεύση του ποτού.

Λύση όμως υπάρχει και λέγεται whisky stones. Είναι ειδικά επεξεργασμένες πέτρες και λαξεύονται στο πιο παλιό εργαστήρι σαπουνοχώματος στο Vermont των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι σαπουνόλιθος από μη πορώδες υλικό και είναι άοσμες και άγευστες. 

3 απλοί τρόποι για να έχετε ασφαλές PC!

Οι πέτρες τοποθετούνται στην κατάψυξη για πάνω από 3 ώρες και είναι έτοιμες να κρυώσουν το ποτό σας. Δεν θα το παγώσουν ακριβώς όπως τα παγάκια αλλά θα είναι ευχάριστα δροσερό για να το καταναλώσετε.

Φυσικά δεν είναι μια φθηνή λύση αλλά ούτε και απαγορευτική. Πέρα από ιδιωτική χρήση, κάποια καλά μπαρ στην Αμερική τα χρησιμοποιούν, τα οποία πλένουν και ξανά χρησιμοποιούν μετά από κάθε χρήση.

Έξυπνο ε;

Πηγή newmoney.gr

Μερικά μυστικά του YouTube που αξίζει να μάθετε! (video)