Η πληροφόρηση γύρω από τεχνολογικά ζητήματα είναι μεγάλη. Οι γνωστές φράσεις που όλοι ακούμε είναι “Να φορτίζεις το κινητό όταν κοντεύει να κλείσει” ή “Όσα περισσότερα megapixel τόσο καλύτερη η κάμερα” και άλλα παρόμοια. Είναι όμως αλήθεια; Και αν όχι τι είναι αλήθεια τέλος πάντων;
Εδώ έχουμε 5 μύθους που πιστεύουμε για αληθινούς:
‘Όσον αφορά τη φόρτιση του κινητού και τη διάρκεια αυτής, ναι η μπαταρία χρειάζεται ορισμένη ώρα για να φορτιστεί πλήρως, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι αν το κινητό μείνει παραπάνω στην πρίζα θα χαλάσει η μπαταρία. Άλλωστε οι μπαταρίες των περισσότερων – αν όχι όλων – των smartphone είναι λιθίου και μόλις γεμίσουν σταματούν τη φόρτιση. Το μόνο που συμβαίνει είναι να αποθηκεύει ρεύμα ο μετασχηματιστής του φορτιστή κάτι που μπορείς να γλιτώσεις με το να τον βγάλει από την πρίζα.
Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του κινητού δεν επηρεάζεται από το πότε επιλέγεις να το φορτίσεις – λίγο πριν κλείσει ή όχι. Όλες οι μπαταρίες έχουν περιορισμένο αλλά προκαθορισμένο αριθμό φορτίσεων, και άρα όσο μειώνεται ο αριθμός αυτός τόσο μειώνεται και η διάρκεια ζωής τους.
3 απλοί τρόποι για να έχετε ασφαλές PC!
Για μια καλή φωτογραφία αυτό που χρειάζεται είναι μεγάλα pixel και όχι μεγάλο αριθμό pixel. Η ποιότητα μιας φωτογραφίας εξαρτάται από το βαθμό του φωτός που ο αισθητήρας είναι σε θέση να απορροφήσει. Οι μεγαλύτεροι αισθητήρες συνήθως συνδυάζονται με μεγαλύτερα pixel και, όσο μεγαλύτερο το pixel, τόσο περισσότερο φως μπορεί να απορροφήσει.
Οι υπολογιστές και δη τα laptop χρειάζονται και αυτά ξεκούραση. Το να τα έχεις σε stand-by mode μπορεί να σου εξοικονομεί χρόνο αλλά όχι ενέργεια και μπαταρία. Όταν λείπεις ή κοιμάσαι καλό είναι να σβήνεις τον υπολογιστή για να ξεκουραστεί, να εξοικονομήσεις ενέργεια αλλά και για να μην μειώσεις την διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
Σχετικά με τις γραμμές σήματος στο κινητό όπου λέγεται ότι όσες περισσότερες τόσο το καλύτερο, είναι μεν αληθές αλλά όχι η μόνη παράμετρος. Η ταχύτητα αξιοποίησης του σήματος, επίσης, από το κινητό σου, εξαρτάται πάντοτε από το πόσα άλλα κινητά απορροφούν σήμα εκείνη τη στιγμή.