Η Eva Green (δεν) έχει μαγικές δυνάμεις

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρεις για την Eva Green είναι ότι έχει υποδυθεί πολλές «μάγισσες». Πολλά πλάσματα, για την ακρίβεια, διαφορετικά μεταξύ τους μεν, αλλά με υπερφυσικές ιδιότητες. Παρά τα πράσινα μάτια και την ευγενική φυσιογνωμία, υπάρχει κάτι εντελώς απόκοσμο πάνω της, κάτι  που αρέσει στους σκηνοθέτες και τους εμπνέει να δημιουργήσουν.

 

Πολλές φορές πέφτει και η ίδια σε αυτή την παγίδα. Δες τις φωτογραφίες της στο διαδίκτυο και σπάνια θα βρεις μία να χαμογελάει. Τι περισσότερες φορές κοιτάει έντονα διερευνητικά με ένα αυστηρό και σοβαρό βλέμμα. Ακόμα και στις συνεντεύξεις μιλάει σιγανά, φοράει μαύρα δερμάτινα παντελόνια και μαύρες μπότες, πολύ eyeliner, βαμμένα μαύρα μαλλιά..

 

Ο Tim Burton, που την έκανε ξανθιά «μάγισσα» στο Dark Shadows, ήταν τόσο ευχαριστημένος με το τελικό αποτέλεσμα που της έδωσε επί τόπου έναν ρόλο και στην επόμενη ταινία το «Miss Peregrine's Home for Peculiar Children». Από τον τίτλο και μόνο καταλαβαίνεις.

5 jacket για αυτό το Φθινόπωρο

15 χρήσιμες συμβουλές για μυϊκό όγκο

 

Θέλω να πω, εμείς τη μάθαμε το 2003 στο The Dreamers του Bernardo Bertolucci σαν μία femme fatale αλλά χωρίς υπερφυσικές δυνάμεις. Μια νεαρή κοπέλα που της αρέσει ο κινηματογράφος, που μπλέκεται μεν σε ένα ερωτικό τρίγωνο αλλά μέχρι εκεί… τίποτα υπερφυσικό. Πολύ μακριά από την ψυχικά τραυματισμένη Vanessa Ives που ερωτεύεται έναν λυκάνθρωπο στο Penny Dreadful.

 

Αυτό που έχει μείνει το ίδιο από τότε είναι η απέχθεια της για τις οντισιόν κάτι που τη βολεύει, μάλιστα. Η Green προτιμάει αν αποφεύγει τις οντισιόν. Τις μισεί. Την πιάνει φοβερή νευρικότητα και δεν μπορεί να αποδώσει. Αυτή τη στιγμή είναι στη φάση της καριέρας της που μπορεί να πει όχι ή ναι από το τηλέφωνο σε κάποιο σκηνοθέτη και να μη χρειαστεί να περάσει από τη διαδικασία. Αρκεί να είναι ο εαυτός της.

 

Τίποτα, όμως στο background της δεν προϊδεάζει για αυτή την εμμονή με το υπερφυσικό και το περίεργο. Η μητέρα της ήταν ηθοποιός και συγγραφέας, ο πατέρας της οδοντίατρος. Μία καθόλα φυσιολογική οικογένεια. Εβραϊκή κουλτούρα αλλά χωρίς πολύ εκκλησία, η ίδια δηλώνει άθεη αλλά πιστεύει σε δυνάμεις και ενέργειες που είναι πολύ μεγαλύτερες από το μάταιο τούτο κόσμο.

 

Απλά, όπως πολύ συχνά συμβαίνει, στο Χόλιγουντ μπλέκεται ο μύθος με την πραγματικότητα και συνηθίζουμε να αποδίδουμε κινηματογραφικές ιδιότητες σε πραγματικά πρόσωπα. Είναι κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι σκηνοθέτες και μοιράζουν τους ρόλους ανάλογα. Στο τέλος το πιστεύουν και οι ηθοποιοί.

 

Και εδώ που τα λέμε θα προτιμούσαμε να είχε μείνει όπως τη γνωρίσαμε στο "The Dreamers"  αλλά καμιά φορά υπάρχουν όντως μεγαλύτερες δυνάμεις και το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο. Η Eva Green αφέθηκε στις δυνάμεις του σύμπαντος να κατευθύνουν την ίδια και την καριέρα της και μένει να δούμε στο μέλλον πως θα τη διαχειριστεί.