Σπιτική vegan nutella για να γλείφετε τα δάχτυλα σας!

 

3/4 φλιτζάνι ωμά φουντούκια

2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάου

2 κουταλιές της σούπας μη επεξεργασμένη ζάχαρη (όπως Just Panela)

4 κουταλιές νερό

1/2 κουταλάκι του γλυκού Ghee

παύλα αλατιού

 

Οδηγίες:

 

Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε για 3 λεπτά τα φουντούκια μέχρι να σχηματιστεί ένα ημι-μαλακό βούτυρο. Βάζουμε τα φουντούκια μαζί με το ηλιέλαιο (αν δεν έχετε μεγάλο, βάζετε μισή μισή δόση σε μικρό) ή σε μπλέντερ και τα χτυπάμε αρκετή ώρα (περίπου 5' ανάλογα το μίξερ) μέχρι να γίνουν ένα αρκετά αραιό μείγμα σχεδόν σαν νερό. Όσο πιο αραιό είναι τόσο πιο ρευστή θα γίνει η νουτέλα μας. Στη συνέχεια βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει μια ωραία μαλακιά πραλίνα. Αν την θέλουμε πιο ρευστή, μπορούμε να προσθέσουμε ενώ χτυπάμε με το μίξερ ακόμη λίγο ηλιέλαιο.

 

Αν το θεωρείτε αρκετά παχύρρευστο, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας νερό. Φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο σε ξηρό και δροσερό χώρο.

 

Αν θέλετε να προσθέσετε περισσότερη γεύση, δοκιμάστε ψημένα φουντούκια, νιώστε ελεύθεροι να φτιάξετε το δικό σας ή να το τοποθετήσετε σε φούρνο στους 350 βαθμούς για 10 λεπτά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.