Skip to main content

Ξεχάστε μαγιονέζες, αβγά και περίεργες… “αμερικανιές”! Η παραδοσιακή, αντρική πατατοσαλάτα με καλό ξύδι και ελαιόλαδο είναι ότι καλύτερο μπορείτε να σκεφτείτε σε γρήγορο φαγητό…. άντε να προσθέσετε έτσι για τη διαφορά λίγο ψιλοκομμένο μπέικον!

Τα υλικά που θέλεις είναι πολύ απλά και αρκετά για να ετοιμάσεις στην στιγμή την απόλυτη μεσογειακή, νόστιμη, και υγιεινή πατατοσαλάτα που θα σε κρατήσει στάνταρ όταν θα έρθουν οι μεγάλες πείνες!

Η πιο γευστική συνταγή: Κοτόπουλο φούρνου με σάλτσα πορτοκαλιού!

Υλικά:

Αλάτι, Πιπέρι, Πάπρικα

Πατάτες baby με τη φλούδα τους

4 μικρά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένες σε φέτες

2-3 κουταλιές της σούπας καλής ποιότητας ελαιόλαδο

5 φέτες μπέικον

2 κουταλιές της σούπας σπόρους μουστάρδας

1/4 της κούπας καλό ξύδι

Εκτέλεση:

1. Βράσε τις πατάτες με τη φλούδα μέχρι να μπορείς να τις τρυπάς εύκολα με το μαχαίρι (προσοχή μην τις λιώσεις)

2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σόταρε το μπέικον που έχεις κόψει σε κομματάκια και άσε το να ροδίσει χωρίς καθόλου λάδι

3. Σε ένα μπολ ψιλοκόβεις τα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες και προσθέτεις τους σπόρους μουστάρδας, το τραγανισμένο μπέικον, και τις βρασμένες πατάτες

4. Πρόσθεσε από πάνω το λάδι το ξύδι και τα μπαχαρικά και ανακάτεψε καλά τη σαλάτα

5. Μπορείς να τη φας ζεστή ή κρύα από το ψυγείο. Προαιρετικά αν θες ψιλοκόβεις και λίγο άνηθο. Απόλαυσέ την σαν κυρίως γεύμα ή σαν συνοδευτικό σε πιάτα με ψητό κρέας.

Αντρικά πράγματα: Παϊδάκια με θυμάρι, μέλι και μουστάρδα