Σοκολατένια Λατρεία! Μους σοκολάτας με τραγανή βάση μπισκότου!

0
1822

Μια εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή για όλους τους λάτρεις της σοκολάτας! Δες παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείς για να φτιάξεις μόνος σου στο σπίτι την πιο απολαυστική μους σοκολάτας!

 

Είσαι στη γράμμωση; 5 light συνταγές με βάση τα θαλασσινά για καλοκαιρινή απόλαυση χωρίς ενοχές!

Υλικά

175 γρ. μπισκότα σοκολάτας

85 γρ. βούτυρο λιωμένο

400 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

600 ml κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά

2 κ. γλ. λικέρ με άρωμα καφέ (μόνο αν σου αρέσει το άρωμα του καφέ, διαφορετικά μπορείς να το παραλείψεις)

λίγο κακάο σε σκόνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βουτυρώνεις ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 20 εκ και τοποθετείς λαδόκολλα στη βάση και στα τοιχώματα.

Στη συνέχεια θρυμματίζεις τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη και προσθέτεις το λιωμένο βούτυρο για να μαλακώσουν. Απλώνεις τα μπισκότα στη βάση του ταψιού πατώντας με ένα κουτάλι για να γίνει ομοιόμορφη η μπισκοτένια βάση. Το βάζεις στο ψυγείο για μισή ώρα μέχρι να κρυώσει.

Λιώνεις τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα. Στη συνέχεια την βγάζεις από τη φωτιά και την αφήνεις σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να κρυώσει.

Χτυπάς στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος με το λικέρ καφέ μέχρι να γίνει πηχτή σαντιγί και στη συνέχεια ρίχνεις τη συνταγή μέσα στη λιωμένη σοκολάτα (είναι σημαντικό να έχουν την ίδια θερμοκρασία) ανακατεύοντας απαλά με κυκλικές κινήσεις για να μην φύγει ο αέρας μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Στρώνεις τη σοκολατένια μους πάνω από τη βάση μπισκότου και την αφήνεις στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 3 ώρες. Πασπαλίζεις με κακάο και σερβίρεις!

 

Καλή απόλαυση!

 

Βούτυρο Αμυγδάλου: Υγιεινά λιπαρά για έναν υγιή και δυνατό οργανισμό!