Είσαι λάτρης της σοκολάτας αλλά θέλεις να προσέχεις και τη διατροφή σου; Τότε αυτή η συνταγή είναι ιδανική για σένα! Απόλαυσε τη σοκολάτα στο μεγαλείο της χωρίς να έχεις τις τύψεις των περιττών θερμίδων! Μια απολαυστική, θρεπτική και γευστική συνταγή για να φτιάξεις μόνος σου την πιο υγιεινή τούρτα σοκολάτας και να εντυπωσιάσεις την κοπέλα σου!
Σαλάτα του Καίσαρα: Η συνταγή που τώρα θα γίνει αντρική υπόθεση!
Δες τα υλικά που θα χρειαστείς!
Υλικά
Για τη βάση
3 κούπες δημητριακά
1 κούπα νιφάδες βρώμης
45 γρ. λιωμένο βούτυρο
30 γρ. μέλι
Για τη κρέμα σοκολάτας
400 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. γάλα
200 γρ. γιαούρτι
1 κ.γλ. βανίλια
Εκτέλεση
Απλώνεις τις νιφάδες βρώμης σε ένα ταψάκι σε λεπτή στρώση. Ψήνεις στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να ψηθούν ομοιόμορφα. Μόλις κρυώσουν τα βάζεις στο μούλτι μαζί με τα δημητριακά και τα αλέθεις μέχρι να γίνουν σκόνη.
Τα αδειάζεις σε μπολ και προσθέτεις το λιωμένο βούτυρο και το μέλι. Ανακατεύεις μέχρι να υγρανθεί το μείγμα. Σε μια φόρμα με διάμετρο 20-22 στρώνεις το μείγμα της βάσης πατώντας με ένα κουτάλι (αν θέλεις κράτησε 2 κουταλιές από το μείγμα για την διακόσμηση της τούρτας). Βάλε το ταψί στο ψυγείο μέχρι να φτιάξεις την κρέμα.
Για την κρέμα σοκολάτας
Σε ένα μπολ βάζεις την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνεις το γάλα και αποσύρεις από τη φωτιά μόλις δεις τις πρώτες φουσκάλες. Ρίξε το γάλα στο μπολ με τη σοκολάτα. Περιμένεις 1-2 λεπτά και ανακατεύεις μέχρι να γίνει λείο μίγμα.
Προσθέτεις το γιαούρτι και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα. Άπλωσε τη κρέμα σοκολάτας πάνω στη βάση και βάζεις το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει! Γαρνίρεις με τα ψημένα δημητριακά και έτοιμη!
Καλή απόλαυση!