Περίσσεψαν πασχαλινά αβγά; Συνταγή για την καλύτερη σαλάτα του σεφ

0
1216

Τα τσουγκρίσατε όλα, αλλά δεν τα φάγατε! Μετά το Πάσχα εκτός από πολύ κατσικάκι μένουν και πολλά βαμμένα κόκκινα αβγά που συνήθως τα πετάς. Όχι πια όμως, αφού σου έχουμε την καλύτερη συνταγή για μια γευστική και θρεπτικά σαλάτα!

Είσαι μακαρονάς; Φτιάξε σπαγγέτι με σάλτσα μανιταριών!

Υλικά

5-6 μεγάλα φύλλα μαρούλι σγουρό

2 μεγάλες ντομάτες

1 μεγάλο αγγούρι

¼  κιλό ζαμπόν

300-400 γρ. τριμμένο γκούντα

3 αβγά

Για τη σως

7-8 γεμάτες κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

7-8 γεμάτες κουταλιές της σούπας κέτσαπ

Λίγο λάδι (περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας)

Λίγο ξύδι (περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας)

Αλάτι

Εκτέλεση

Αφού πλύνουμε, κόβουμε τα λαχανικά μας σε κομμάτια και τα βάζουμε στη σαλατιέρα.

Κόβουμε το ζαμπόν σε μικρά κυβάκια και τα ρίχνουμε στη σαλατιέρα. Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε ώστε να μοιραστούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά μας.

Αφού έχουμε ανακατέψει καλά, στην κορυφή της σαλατιέρας τοποθετούμε τα αβγά, κομμένα στα τέσσερα το καθένα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά για τη σως και τη ρίχνουμε στην επιφάνεια της σαλατιέρας ώστε να καλυφθούν όλα τα υλικά.

Θρεπτικό γεύμα στα γρήγορα: Φτιάξε υγιεινή και νόστιμη σαλάτα με αβοκάντο!