Skip to main content

Ο σολομός είναι μια από τις πιο υγιεινές τροφές στο διατροφολόγιο μας, αφού είναι πλούσιο σε ωμέγα3 λιπαρά τα οποία συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς και στην ενίσχυση του μεταβολισμού βοηθώντας σημαντικά στην απώλεια του περιττού βάρους. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης ανεβάζοντας τα επίπεδα της ενέργειας του οργανισμού, διατηρώντας το στομάχι σου χορτάτο για αρκετές ώρες!

 

FoodPorn με 3 συνταγές θαλασσινών για να της ετοιμάσεις το πιο αφροδισιακό καλοκαιρινό δείπνο!

 

Από πολλούς διατροφολόγους θεωρείται μια πολύ θρεπτική τροφή, απαραίτητη για την υγεία του οργανισμού και γι΄αυτό ήρθε η στιγμή να τον εντάξεις στη διατροφή σου συχνότερα.

Δες τη παρακάτω συνταγή για να κάνεις ψητό σολομό μόνος σου στο σπίτι με ελάχιστα υλικά και πολύ λίγο χρόνο. Μια γευστική και θρεπτική επιλογή που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο οποιαδήποτε στιγμή αποφασίσεις να μαγειρέψεις στους φίλους, την οικογένεια ή την κοπέλα σου!

 

Τα υλικά που θα χρειαστείς

2 φέτες σολομό

χυμό ενός πορτοκαλιού

χυμό από μισό λεμόνι

1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

Ανακατεύεις σε ένα μπολ όλα τα υλικά και περιχύνεις τις φέτες του σολομού σε ένα ταψάκι. Στη συνέχεια κάλυψε το ταψάκι από πάνω με μια διάφανη μεμβράνη και βάλε στο ψυγείο για μισή ωρίτσα μέχρι να μαριναριστούν και να ανταλλάξουν αρώματα. Ψήσε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Έτοιμο!

 

Καλή όρεξη!

 

Ψάρι και Κρασί: Προτάσεις για ιδανικούς συνδυασμούς για τα πιο γευστικά καλοκαιρινά γεύματα!