Ώρα για ψήσιμο: Μπριζόλες με σως Jack Daniels!

Τώρα που άνοιξε ο καιρός είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να μαζέψεις φίλους στην αυλή σου και να κάνετε ένα μπάρμπεκιου! Σε ποιον άντρα άλλωστε δεν αρέσει να ψήνει;;!

Οδηγός διατροφής στο γυμναστήριο

 

Δοκίμασε την παρακάτω συνταγή για να κάνεις τις πιο νόστιμες καραμελωμένες μπριζόλες που έχεις φάει ποτέ και να τους ενθουσιάσεις όλους!

 

Υλικά

4 χοιρινές μπριζόλες με κόκαλο, χοντροκομμένες
1/2 φλιτζάνι ουίσκι Jack Daniels
1/2 φλιτζάνι μηλόξυδο
2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν, σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια, σκόνη
4 κουταλάκια του γλυκού ξίδι
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

Σ ‘ένα μπολ, ανακατέψτε το ουίσκι, μηλόξυδο, ζάχαρη, μουστάρδα, πιπέρι καγιέν
πιπέρι, βανίλια και 2 κουταλάκια του γλυκού ξίδι.
Μεταφέρετε το 1/4 του μείγματος σε ένα άλλο μπολ που να διαθέτει και πώμα. Κρατήστε την υπόλοιπη μαρινάδα για αργότερα.
Προσθέστε τις χοιρινές μπριζόλες στο μπολ και καλύψτε με την μαρινάδα. Κλείστε το μπολ με το πώμα και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Αφαιρέστε το μπολ από το ψυγείο και στραγγίστε την μαρινάδα από το κρέας σκουπίζοντας το με χαρτί κουζίνας. Απορρίψτε την μαρινάδα από το μπολ που ήταν μέσα το κρέας. Αλατοπιπερώστε το κρέας και ψήστε και στις δύο πλευρές ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Όσο ψήνεται το κρέας αλείψτε το μία με δύο φορές με την μαρινάδα που κρατήσατε.

Σερβίρετε ιδανικά με πουρέ πατάτας και συνοδεύστε με την μαρινάδα που κρατήσατε.

 

Καλή Όρεξη!

 

4 Υλικά που πρέπει να σταματήσετε να βάζετε στον καφέ σας!

*/