Skip to main content

Μετά τις ουρές για ντόνατς, σειρά έχουν οι ουρές για…cruffin! Είναι ένα γλυκό που προέκυψε από την ένωση δύο υλικών, όπως ίσως προδίδει και το όνομά του, το croissant και το muffin. Το γλυκό αυτό φτιάχνεται με ζύμη κρουασάν με γαλλικό βούτυρο, η οποία ψήνεται σε καλούπια για μάφιν, αφήνοντας χώρο στο εσωτερικό τους για διάφορα διάφορα είδη γέμισης όπως κρέμα, σοκολάτα, μαρμελάδα, σταφίδα κ.α. Η τελική γλυκιά πινελιά είναι η ζάχαρη άχνη που τα στολίζει από πάνω.

Γρήγορη συνταγή για σπιτική μερέντα!

Η συνταγή για τα cruffin βασίζεται σε ένα παλιό γαλλικό γλυκό, και η τιμή του τώρα που είναι της μόδας αγγίζει τα 3,5-4€! Ήδη οι ουρές σε ζαχαροπλαστεία του εξωτερικού έχουν αρχίσει να μεγαλώνουν και μπορεί να ξεκινάνε από τις 7 το πρωί, άσχετα αν γτα πρώτα cruffin βγαίνουν στις 9 το πρωί και μέχρι το μεσημέρι έχουν γίνει καπνός! Η αναμονή στην ουρά μπορεί να φτάσει και τα 90 λεπτά!

Φτιάχνουμε σπιτικό…γύρο χοιρινό!