Μπέργκερ πίτσα πεπερόνι: Είναι αυτό το καλύτερο μπέργκερ γενικά;

Ουσιαστικά, η σωστή ερώτηση είναι πως φτιάχνεται

 

Συστατικά

180 γρ 99% άπαχο γαλοπούλα
¼ κυπελλάκι και 2 κουταλιές σος μαρινάρα
Σπρέι ελαιολάδου
1/2 φλιτζάνι πράσινες πιπεριές σε λωρίδες
30 γραμμάρια μοτσαρέλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, τεμαχισμένη
6 φέτες γαλοπούλα πεπερόνι
1 ψωμάκι ολικής άλεσης

 

Διαδικασία

 

1) Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε τη γαλοπούλα με τις 2 κουταλιές μαριναράς μέχρι να συνδυαστούν καλά και να σχηματίσουν μια πηχτή μάζα που να είναι λίγο μεγαλύτερη από το ψωμάκι.

 

2) Βρέξτε το τηγάνι με το σπρέι ελαιολλάδου και βάλτε το σε μέση προς υψηλή θερμοκρασία. Μαγειρέψτε το μπιφτέκι για 2-3 λεπτά ανά πλευρά ενώ περιστρέφετε τις πιπεριές περιστασιακά στην άκρη μέχρις ότου να γίνουν τρυφερές και το μπιφτέκι να κάνει μια επιφανειακή κρούστα. Βάλτε το  τυρί και το pepperoni πάνω στο μπέργκερ.

 

3) Βάλτε στην κορυφή τις πιπεριές και τη σάλτσα στο μπιφτέκι.

*/