Skip to main content

Αν είσαι λάτρης της σοκολάτας και του αλκοόλ τότε σου έχουμε τον καλύτερο.. συνδυασμό! Δοκίμασε να φτιάξεις λαχταριστά σοκολατάκια με δαμάσκηνα και κονιάκ για να την «μεθύσεις» με τον πιο γλυκό τρόπο!

Οι μπουκίτσες σοκολάτας που θα σου δώσουν.. φουλ ενέργεια!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

30 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι

¼ κούπας κονιάκ

8 καρύδια που θα χωρίσουμε σε τέταρτα

2-3 κουταλιές βανίλια υποβρύχιο

200 gr σοκολάτα με 50% περιεκτικότητα  σε κακάο

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 κουταλάκι του  γλυκού ελαιόλαδο

1-2 νεράντζια φρουί γλασέ ή ζαχαρωμένο τζίντζερ

Σκόνη κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε τα δαμάσκηνα σε μπολ και τα μουσκεύουμε με το κονιάκ.

Μετά από 2 ώρες περίπου, στραγγίζουμε τα δαμάσκηνα χωρίς να πετάξουμε το υγρό που έχουν αφήσει στο μπολ. Στο καθένα βάζουμε λίγη βανίλια (στη μύτη ενός κουταλιού του γλυκού), ¼ του καρυδιού και ένα ραβδάκι από φρουί γλασέ.

Κλείνουμε το δαμάσκηνο όσο καλύτερα γίνεται και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε μπεν μαρί βάζουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο και το ελαιόλαδο και την ανακατεύουμε όταν αρχίσει να λιώνει ώστε να ρευστοποιηθεί εντελώς και να ανακατευτεί με τις λιπαρές ουσίες.

Προσθέτουμε το κονιάκ που έχει μείνει στο μπολ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι με τη σοκολάτα από το μάτι και αφήνουμε να κρυώσει λίγο ώστε να μην κυλά από το φρούτο όταν θα το καλύψουμε.

Βουτάμε ένα ένα δαμάσκηνο στη λιωμένη σοκολάτα να καλυφθεί εντελώς και το βγάζουμε σε χαρτί ψησίματος.

Αφήνουμε σε δροσερό μέρος να στερεοποιηθεί η σοκολάτα και αν θέλουμε κοσκινίζουμε λίγο κακάο πάνω από τα σοκολατάκια μας.

 

Καλή απόλαυση!

 

Γλυκιά απόλαυση χωρίς ενοχές! Δοκίμασε να φτιάξεις μπισκότα βρώμης με μπανάνα και σοκολάτα!