Αν την έχεις καλέσει απόψε στο σπίτι σου και πριν της κάνεις το… κρεβάτι, κάνε της το τραπέζι με μια πανεύκολη συνταγή που θα σε σώσει ακόμα και αν το κανονίσεις τελευταία στιγμή!
Γρήγορο εύκολο, οικονομικό και εντυπωσιακό. Το κοτόπουλο αλα κρεμ δεν είναι τυχαία η πρώτη επιλογή των περισσότερων αντρών όταν αποφασίζουν να μπουν στην κουζίνα τους για να ετοιμάσουν ένα ρομαντικό δείπνο. Μάθε να το φτιάχνεις σωστά και θα σε λατρέψει!
Υγιεινή και γρήγορη συνταγή: Φτιάξε Πένες με πέστο βασιλικού!
Υλικά:
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο
400 γρ. φρέσκα μανιτάρια
1 κ.σ. εστραγκόν, αποξηραμένο
100 ml λευκό κρασί
2 φιλέτα κοτόπουλο ή μπούτι ξεκοκκαλισμένο
30 ml μπράντυ
100 ml νερό
1 κύβο κοτόπουλο
150 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα προσθέτουμε σε αντικολλητικό τηγάνι μαζί με 1 κ.σ. βούτυρο και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με το εστραγκόν.
Περιμένουμε μέχρι να πάρουν τα μανιτάρια ένα ωραίο χρώμα, περίπου 3-4 λεπτά.
Στη συνέχεια σβήνουμε με λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί εντελώς το αλκοόλ.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε το κοτόπουλό μας. Βάζουμε γάντια και το κόβουμε σε κομμάτια 2 εκ.
Όταν τα μανιτάρια μας είναι έτοιμα, αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι 1 κ.σ. βούτυρο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα κομμάτια από το κοτόπουλό μας.
Μόλις πάρει χρώμα το κοτόπουλό (1-2 λεπτά), σβήνουμε, προσθέτοντας το μπράντυ στο τηγάνι και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια, το νερό, την κρέμα γάλακτος, τον κύβο και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.
Εύκολη Συνταγή: Πένες στο φούρνο με τραγανό μπέικον και μπρόκολο!