Πως να φτιάξεις έναν καλό ελληνικό καφέ

Ο ελληνικός καφές θέλει τεχνική. Δεν είναι μόνο μπρίκι, καφές και ζάχαρη. Είναι σαν μια τελετουργία. Ο καφές πρέπει να γίνεται με μεράκι και να ακολουθούνται τα σωστά βήματα, με τη σωστή σειρά.

Τα καλύτερα gadget που μπορείς να αγοράσεις αυτή τη στιγμή

Ο ελληνικός καφές στη μηχανή είναι σκέτη αποτυχία. Αν παραγγείλετε έξω να ρωτήσετε πριν. Γκαζάκι ή χόβολη αν είσαι τόσο τυχερός. Θέλει υπομονή. Σημασία μεγάλη βέβαια έχει η ποιότητα και το χαρμάνι του καφέ. Ο καλός παραδοσιακός ελληνικός βγάζει πλούσια αρώματα. Γι’ αυτό λοιπόν το ιδανικότερο είναι να προμηθευτείτε μπρούτζινο μπρίκι και όσο πιο μικρό γίνεται. Αυτό θα βοηθήσει να ψηθεί καλύτερα ο καφές.

Να ξέρετε ότι και ο καφές ξεθυμαίνει. Οπότε για να τον απολαύσετε καλύτερα, φροντίστε να είναι όσο πιο φρέσκος γίνεται και να τον φυλάτε σε συσκευασία καλά κλεισμένη. Μη φύγετε απ’ το μπρίκι για να σηκώσετε το τηλέφωνο ή να ανοίξετε την πόρτα του σπιτιού σας. Είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο πως θα σας χυθεί. Μην ξεχνάτε να κοιτάτε το καϊμάκι.

Η στιγμή που περιμένατε έφτασε.. ο καφές σας χύνεται στο φλιτζάνι διατηρώντας το καϊμάκι του πλούσιο, κι όλος ο χώρος μοσχοβολάει από την αχνιστή μυρωδιά του. Σύμφωνα με μελέτη που έγινε στην Ικαρία ο ελληνικός καφές συμβάλλει στη μακροζωία και στην καλή υγεία.

 

Οι οδηγίες της επιτυχίας

1. Βάζουμε στο μπρίκι μας την επιθυμητή ποσότητα νερού, και το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το νερό να ζεσταθεί

2. Όταν το νερό είναι χλιαρό, προσθέτουμε πρώτα τον καφέ και στη συνέχεια τη ζάχαρη, δημιουργώντας ένα ''βουναλάκι'', και το αφήνουμε να βυθιστεί μόνο του (χωρίς να ανακατέψουμε αρχικά)

3. Με ένα κουταλάκι ανακατεύουμε προς μία κατεύθυνση, μέχρι να διαλυθεί καλά ο καφές και η ζάχαρη

4. Βγάζουμε το κουτάλι και αφήνουμε τον καφέ να βράσει

5. Και ένα μυστικό για τέλειο καϊμάκι: Σερβίροντας τον καφέ από ψηλά δημιουργούμε ένα πιο ''λεπτό'' καϊμάκι, ενώ σερβίροντας των καφέ από χαμηλά έχουμε πιο ''πλούσιο'' καϊμάκι.

Η επιστήμη μίλησε! Πόσο σεξ τελικά θέλουν πραγματικά οι γυναίκες;

 

 

*/