Ένα ζεστό κρασί με αρώματα από εσπεριδοειδή και μπαχαρικά, ιδανικό για τις γιορτινές ημέρες. Η πρώτη αναφορά του ζεστού κρασιού με μπαχαρικά, γίνεται από τους Ρωμαίους τον 2ο αιώνα π.Χ κατά την επέκταση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στην Ευρώπη. Πλέον την συγκεκριμένη συνταγή την έχουν υιοθετήσει πολλές χώρες ως το γιορτινό ποτό των Χριστουγέννων.
Κάνε της το τραπέζι! Φτιάξε μόνος σου κοτόπουλο αλα κρεμ και εντυπωσιάσέ τη!
Δες παρακάτω τα υλικά που θα χρειαστείς και εντυπωσίασε τους καλεσμένους σου στο γιορτινό τραπέζι!
Υλικά
- φλούδα από 1 πορτοκάλι
- φλούδα από 1 λεμόνι
- 150 γρ. ζάχαρη
- 5 γαρύφαλλα
- 1 ξυλαράκι κανέλλας
- 2 αστέρια γλυκάνισου ή 1-2 πρέζες από φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
- 2 μπουκάλια (1,5 λίτρο) κόκκινο κρασί
- 150 ml χυμό πορτοκαλιού
Για διακόσμηση:
- 2 ολόκληρα πορτοκάλια
- 20 γαρύφαλλα
Εκτέλεση
Τρύπησε τα πορτοκάλια με τα γαρύφαλλα δημιουργώντας 6 κάθετες γραμμές στο κάθε ένα και κόψε τα σε 6 φέτες τα οποία θα έχεις για γαρνιτούρα.
Σε ένα κατσαρολάκι τοποθέτησε τον φλοιό και τον χυμό του πορτοκαλιού, τον φλοιό λεμονιού, την ζάχαρη και τα μπαχαρικά και στο τέλος προσθέτεις το κρασί μέχρι να καλύψει την επιφάνεια της ζάχαρης.
Ζέστανε το μείγμα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, ανακατεύοντας συχνά.
Στη συνέχεια δώσε μια βράση στο μείγμα και άφησε το να κοχλάσει για περίπου 5 με 8 λεπτά μέχρι να συμπυκνωθεί και να έχει τη μορφή σιροπιού.
Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το υπόλοιπο κρασί μέχρι να ζεσταθεί, χωρίς όμως να βράσει. Σερβίρεις με μια φέτα πορτοκάλι με γαρύφαλλα στο χείλος κάθε ποτηριού.
Καλή απόλαυση!
Εύκολη Συνταγή: Πένες στο φούρνο με τραγανό μπέικον και μπρόκολο!