Για τους λάτρεις της σοκολάτας… αυτή η συνταγή είναι για σένα! Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη… το μόνο σίγουρο είναι πως θα σε ενθουσιάσει!
Ξετρέλανε την κοπέλα σου φτιάχνοντας κοκτέιλ σοκολάτας!
Υλικά για τη μους
- 300 γραμ. σοκολάτα (με 60% περιεκτικότητα σε κακάο)
- 300 ml κρύα κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 120 ml φρέσκο γάλα
- 8 κρουασάν βουτύρου
- 150 γραμ. λιωμένη σοκολατα
- 150 γραμ. σαντιγύ για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Για την μους σοκολάτα, χτυπάµε την κρύα κρέµα γάλακτος στο µίξερ, σε παχύρευστη µορφή. Την αφήνουµε στο ψυγείο.
Ψιλοκόβουµε σε τρίµµατα τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουµε το γάλα σε μία κατσαρόλα, μέχρι να έρθει σε σηµείο βρασµού. Περιχύνουµε με το καυτό γάλα τη θρυµµατισµένη σοκολάτα και σκεπάζουµε το µπολ για 1 λεπτό.
Με μία σπάτουλα ανακατεύουµε, για να λιώσει καλά η σοκολάτα. Πρέπει να λιώσουν όλα τα κομματάκια σοκολάτας και το μείγμα να γίνει λείο και ομοιόμορφο με βελούδινη υφή.
Αφήνουµε 5 λεπτά να κρυώσει η λιωμένη σοκολάτα. Λίγη λίγη, και ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ, ρίχνουµε την παχύρευστη χτυπημένη κρέµα στη σοκολάτα.
Η µους σοκολάτα θα πρέπει να είναι απαλή με βελούδινη υφή.
Σε αυτό το στάδιο η μους σοκολάτα είναι αρκετά ρευστή.
Αρχίζουμε να κάνουμε στρώσεις υλικών. Πρώτα μους σοκολάτα, μετά τα κρουασάν βουτύρου. Γαρνίρουμε με σαντιγύ. Παγώνουμε για 2 ώρες. Σερβίρουμε με κουτάλι.
Για τα κρουασάν βουτύρου
Ψήνουμε τα κρουασάν και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τα κόβουμε σε κομμάτια και τα περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα. Αφήνουμε να παγώσει η σοκολάτα και να σταθεροποιηθεί.
Γλυκιά απόλαυση! Φτιάξε ρόφημα σοκολάτας με κουβερτούρα και κανέλα!