Skip to main content

Γίνεται ενώ μιλάμε για τον Πολ Πογκμπά, ταυτόχρονα ασχολούμαστε με το σουφλέ σοκολάτας; Όχι απλά γίνεται αλλά και το e-FOOD ξέρει καλά τον τρόπο να το κάνει!

Ahhh… l’amour! Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι ένας άνθρωπος θα μπορούσε πολύ εύκολα να ερωτευτεί ένα φαγητό; Τι εννοείτε “Όχι!”. Το σουφλέ σοκολάτας τότε γιατί έχει εμφανιστεί σε αυτόν τον πλανήτη;

Πάμε μια βόλτα στη Γαλλία, για άλλο ένα λαχταριστό “Euro Food Story”. Σε περίπτωση που δεν έχεις δει ακόμα περί τίνος πρόκειται, μέσα από τα Euro Food Stories, κάθε μέρα θα μπορέσετε να ανακαλύψετε τα πιο δημοφιλή πιάτα των χωρών που παίζουν στο Euro 2016, και να πάρετε μια διαφορετική γεύση του δικού τους πολιτισμού!

Πού ήμασταν όμως; Στο σουφλέ σοκολάτας. Λίγοι είναι οι άνθρωποι που μπορούν να αντισταθούν σε αυτόν τον σοκολατένιο παράδεισο και κόλαση μαζί. Το σουφλέ σοκολάτας είναι το γλυκό που επιβεβαιώνει τον κανόνα “Τα πιο απλά πράγματα είναι και τα καλύτερα”, αφού κατά βάση τα υλικά που χρησιμοποιούνται για να μαγειρευτεί ένα σουφλέ είναι αυγά, ζάχαρη, βούτυρο και σοκολάτα.

#fun_fact: Η λέξη soufflé είναι η μετοχή του ρήματος souffler, το οποίο στα γαλλικά σημαίνει “ανατινάζομαι”. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε περίπτωση που κάποιος φάει σουφλέ σοκολάτας δεν πρόκειται να το μετανιώσει ποτέ. Φανταστείτε και η Edith Piaf το “Non, Je Ne Regrette Rien”, το οποίο μεταφράζεται αυτολεξεί “Όχι, Δεν Μετανιώνω Τίποτα” σίγουρα το τραγούδησε επειδή ήθελε να μοιραστεί με τον κόσμο έναν ύμνο προς τιμήν του σουφλε. Σίγουρα

Stay tuned! More #EuroFoodStories to come Join the e-FOOD way!