Skip to main content

Σου έλειψε το καλό φαγητό της μαμάς αλλά οι ικανότητες σου εκτείνονται ως την ομελέτα και την απλή μακαρονάδα; Μην ανησυχείς καθόλου γιατί έχουμε εδώ μια συνταγή για…παστίτσιο που μπορεί να φτιάξει ο καθένας και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ. Εντάξει, μπορεί να μην είναι ακριβώς σαν το παστίτσιο της μαμάς αλλά όταν το βγάλεις από το φούρνο θα νιώσεις πολύ υπερήφανος! (και η μαμά σου το ίδιο!)

Υλικά:

– 150 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα

– 150 γραμμάρια τριμμένο κασέρι

– 600 ml φρέσκο γάλα

– αλάτι

– πιπέρι φρεσκοτριμμένο

– 300 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι

– λίγο λάδι

– 150 γραμμάρια τριμμένη κεφαλογραβιέρα

Εκτέλεση:

1. Αλείφουμε ένα ταψί περίπου 20 εκ. με λίγο λάδι και απλώνουμε τα μακαρόνια (άβραστα) σε μία στρώση.

2. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τα τυριά, ένα-ένα ή όλα μαζί – δεν έχει σημασία. Τέλος, ρίχνουμε το γάλα και αν δεν σκεπαστούν τα ζυμαρικά, προσθέτουμε νερό.

3. Τρίβουμε πιπέρι και ψήνουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, με την κάτω αντίσταση και τον αέρα, για 20-25 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια και να ροδίσει η επιφάνεια των τυριών.

Μην μου πεις ότι δεν σου φαίνεται εύκολο και γρήγορο; Σου εγγυώμαι ότι θα είναι και νόστιμο! 

Καλή όρεξη!

Φτιάξε γρήγορες κρέπες!