Από τα πιο νόστιμα και αγαπημένα φαγητά για τον άντρα τον παραδοσιακό. Που θέλει να μπαίνει στην κουζίνα, αλλά όχι να φτιάχνει και γεύμα 5 αστέρων! Η συγκεκριμένη συνταγή με μπριζόλα είναι εύκολη, γρήγορη θρεπτική και πολύ γευστική, άσε που σε χορταίνει και πριν το γυμναστήριο!
Για να της κάνεις το τραπέζι απόψε! Φτιάξε φιλέτο κοτόπουλο με πέστο βασιλικού και λεμόνι!
Υλικά:
100 γρ. ελαιόλαδο
2 κύβοι ζωμό κοτόπουλο
1-2 κ.σ. μουστάρδα
Ξύσμα και χυμό από 2-3 λεμόνια
1-2 σκ. σκόρδο
1-2 κ.σ. μέλι
1,5 κιλό χοιρινές μπριζόλες λαιμού ή σπαλομπριζόλες (4 μπριζόλες)
6 μέτριες πατάτες καθαρισμένες
1 κ.γ. ξερή ρίγανη ή 4-5 κ.σ. φρέσκια ψιλοκομμένη
200 ml ζεστό νερό
Πιπέρι
Θυμάρι
Ρίγανη
Εκτέλεση:
Σε ένα μίξερ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τους κύβους, την μουστάρδα, το ξύσμα και τον χυμό από 2 λεμόνια, το σκόρδο, το μέλι και χτυπάμε για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε την μαρινάδα μέσα σε ένα μεγάλο ταψί. Κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε μέσα στο ταψί.
Προσθέτουμε και τις μπριζόλες στο ταψί μαζί με τη ρίγανη, το θυμάρι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Εάν έχουμε χρόνο καλό είναι να τις αφήσουμε για 12 ώρες να μαριναριστούν μέσα στο ψυγείο σκεπάζοντάς τες με αλουμινόχαρτο.
Στην συνέχεια, προσθέτουμε το νερό, σκεπάζουμε καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, ανακατεύουμε τις πατάτες και τις μπριζόλες μια φορά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα με εξήντα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο νερό, να μείνει το φαγητό με τη λεμονάτη σάλτσα του και να πάρει καλό χρώμα το κρέας.
Απογείωσε τον ουρανίσκο σου! Φτιάξε μαριναρισμένα σουβλάκια με μπύρα!
Πηγή: akispetretzikis.com