Skip to main content

Έχεις καλέσει τους φίλους σου το βράδυ να δείτε αγώνα και θέλετε να τσιμπήσετε κάτι φρέσκο, υγιεινό και θρεπτικό; Δοκίμασε να φτιάξεις τη παρακάτω συνταγή για αυθεντική ιταλική πίτσα και θα ξετρελαθείτε!

 

Καλοκαιρινή Απόλαυση! Φτιάξε δροσιστικό κοκτέιλ με φράουλες!

 

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

Ζύμη για πίτσα

  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 250 γρ. νερό χλιαρό
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • έξτρα σιμιγδάλι για το άνοιγμα του ζυμαριού 
  • σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230° C στον αέρα.
  • Βάζουμε μέσα, ανάποδα, ένα ταψί να κάψει καλά όσο εμείς προετοιμάζουμε τις πίτσες.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μαγιά με το χλιαρό νερό.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με το σιμιγδάλι και το αλάτι.
  • Προσθέτουμε τη μαγιά και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Όταν πια δεν μπορούμε να το δουλέψουμε με το κουτάλι αρχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια μας στον πάγκο εργασίας.
  • Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε το ζυμάρι μέσα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μέχρι και 2 ώρες να διπλασιαστεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Το πόσο θα το αφήσουμε εξαρτάται απο την εποχή.
  • Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 5 ίσα μέρη και τα πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι.
  • Σε ένα ξύλο κοπής βάζουμε σιμιγδάλι και ανοίγουμε τη ζύμη μας με ένα πλάστη (αν κολλάει βάζουμε παραπάνω σιμιγδάλι).
  • Βάζουμε 2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας και τα τυριά της προτίμησής μας πάνω στη ζύμη για πίτσα.
  • Μεταφέρουμε την πίτσα πάνω στο αναποδογυρισμένο ταψί του φούρνου που έχει κάψει (χωρίς να το βγάλουμε απο τον φούρνο) και ψήνουμε για 5 λεπτά.
  • Όταν ετοιμαστεί προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας και σερβίρουμε. 

Καλή απόλαυση!

 

Απόλαυση χωρίς περιττές θερμίδες! Δοκίμασε να φτιάξεις την καλύτερη τονοσαλάτα!